Extra tid i solen

Publicerat: 2012-03-30 / 11:15:41 | Kategori: Allmänt
Avslappningskursen blev inställd idag så jag fick helt plötsligt en massa tid över. Så skönt då jag har en hel del att reda ut som jag inte hunnit med under veckan. Men just nu varvar jag lite diskning med solning ute på balkongen! Den försvinner tyvärr därifrån snart men jag tänkte förlänga solstrålarna med en långprommis senare. Lite ärenden och fortsatt upprensning här hemma sen är det helg!


Vi har inget speciellt planerat inför helgen och det känns skönt i sig. Det blir lite doning här hemma  och träning så klart. Kanske man kan få premiärgrilla! Happy Friday!


Svarta pantern och träning

Publicerat: 2012-03-29 / 11:21:49 | Kategori: Viktnedgång & Träning





Bilder på Sessan härom kvällen. Lite tröttis i husses knä. Hon var så söt när hon bara la sig ner platt fall :)

Kom precis hem från en långprommis. Det är lite kyligare ute nu om man jämför med förra veckan men vad gör det när solen lyser! Vi väntar lite till men snart blir det premiärgrillning. Grillkol är inköpt.

Träningen går för övrigt bra. Jag hade ett litet uppehåll med varmvatten då jag inte ville missfärga håret men nu är jag igång där igen! Ska dit i eftermiddag och denna gång hoppas jag på att det inte finns så många surrpellar i bassängen :) Jag är så fokuserad när jag tränar så jag vill helst inte bli störd, samtidigt som det kan vara trevligt att småtjata lite i bassängen. I tisdags gick en hel halvtimme till massa surr så jag var inte nöjd när jag gick därifrån. Men man kanske ska vara glad att det finns så trevligt folk där istället! Gymmet har blivit en inbiten rutin och jag är där nästan varje morgon. Tänk att jag skulle tycka att det var så himla roligt, det trodde jag inte!

Mitt nästa mål med min träning är att ta mig ut och börja springa! I och med att mina knän har varit lite överansträngda så har jag sagt att jag inte får börja springa förrän jag är nere på 80 kg. Det bör mina knän klara av men man får testa sig fram lite försiktigt. Konditionen vet jag att jag har nu men gör det ont så får man tänka efter en extra gång.

Jag har dessutom ändrat lite fokus på träningen. Meningen med allt mitt kämpande har så klart varit att jag ska ner i vikt men nu när jag kommit så långt så vill jag fokusera lite mer på att bygga upp och bli starkare i kroppen. Mer muskler = bättre förbränning dessutom så det blir lättare att hålla vikten. Så det är tur att jag tagit mig an styrketräningen så bra! 

Nu ska jag ta en dusch och göra mig klar för medborgarskolan. Keramikkurs står på schemat sen hem en kort sväng för mat och vidare till varmvatten! Ha en fin dag.

Bäbismys & bäbissockor

Publicerat: 2012-03-28 / 22:38:45 | Kategori: Allmänt

Skrev för snart 3 veckor sedan om ett glädjande besked. Glädjen över att en av mina finaste här i Göteborg fått en fin liten flicka. Idag fick jag äntligen träffa det lilla knytet och hon var söt som socker. Hon låg lugnt och fint i min famn men ibland kom det där små tokrycken och det grimarserades för fullt, då blir jag lite skraj ha ha! Tänk att dom kan ha sådan kraft i den lilla kroppen.



Jag hade med mig lite presenter och så klart hade jag stickat lite babysockor. 2 lite galna sockpar. Ett par i Guld/Rosa & "glass"-sockarna som jag kallade dom för. De sistnämnda fick mig och tänka på GBs 1-liters paket med päron, jordgubb och vaniljsmak. Utöver det fick hon en rosa body med matchande byxor och ett par sockor till som jag hittat i en butik här i närheten. Ett par suuupermjuka kaninsockor som jag gått och klämt på länge. Hade dom funnits i "några" storlekar större hade jag köpt dom till mig själv direkt!




Det var svårt att få med det guldiga på bild. Det var ett tråkigt garn att sticka med dessutom men då vet jag det. Vill man ha glitter i sin stickning så finns det tunnare glittertråd att köpa som förmodligen gör sig bättre. Det här guldgarnet gjorde sockan lite stel.





Trött efter en både energigivande och energitagande dag! Jag var säker på att jag skulle ligga i sängen redan vid 21, det kändes behövligt men nje. Bättre sent än aldrig, man blir så trött då...


Vägning Sahlgrenska Mars

Publicerat: 2012-03-23 / 08:29:14 | Kategori: Viktnedgång & Träning
                                                

Igår var jag hos dietisten och vägde mig. -4 kg blev resultatet från denna månad. Det är jag väldigt nöjd med då det varit en del motgång och trögstartat från början. Smyger mig närmare och närmare målet.
Känns underbart!

En fin Tisdag

Publicerat: 2012-03-20 / 21:09:36 | Kategori: Shoppat
Det har varit en härlig dag. Jag hade min "lediga" dag och Kari är hemma hela veckan pga sin dumma tumme. Klart, det är tråkigt att han har skadat tummen och får vara borta från jobb men jag måste ändå säga att jag är lite glad att han är hemma. Tummen hade han ändå tur med. Inga senor som var av och inget brutet så det var bara en rejäl stukning, nog jobbigt det. Jag är ju lite av en expert på stukningar men tummarna har jag iaf inte lyckats med att stuka...än.

Vi startade dagen med ett träningspass. Kari fick undvika vissa maskiner men det gick ganska bra ändå tror jag. Finns ju så mycket olika. Jag gick på bandet 1 timme och satsa på och träna magen extra mycket som blivit alldeles för "gele-ig" ;) Sen gick jag i princip igenom hela kroppen så 2,5 h senare traskade jag nöjd hem på darriga ben.

Senare for vi ner till stan en sväng. Jag var ute efter ett läppstift och ett par strumpebyxor & Kari ville kolla in rean på Team Sportia. Hittade ett läppstift som jag tror jag kommer trivas med. Tycker det är så svårt! Har aldrig använt läppstift innan men nu vill ja ha lite mer färg i min vardag :) Så gick vi förbi Din sko och där fick jag direkt span på ett par rosa, ganska enkla dojjer! Provade och dom kändes supersköna + att dom är platta så jag kan använda mina inlägg i dom. Tanken var att använda dom i sommar och som tur va har jag lyckats lägga undan lite "sommarpengar" som just skulle vara till shopping av sommarkläder. Så dom fick det bli.






Vi tog en sallad på Paprika sen skiljdes vi åt. Han åkte hem och jag åkte vidare till varmvattenbassängen. Har ju inte vågat träna där på ett tag pga det nytonade håret men nu har jag tvättat det så pass många gånger hemma så det är nog ingen fara. Superskönt var det! Hade nästan glömt känslan då man kliver i det varma vattnet. Rehab om nått! Nu ska vi kika på ett avsnitt av Once upon sen blir det sängen. Gympass tiiidigt imorgon så jag hinner till skolan vid 10.00. Puss

Orolig väntan!

Publicerat: 2012-03-19 / 00:47:40 | Kategori: Allmänt
Sitter och väntar på Kari som fortfarande inte kommit hem från Mölndals sjukhus. Han kom dit vid 21 och jag vet efter ett tidigare samtal att han har fått en röntgen och väntade då på att få träffa läkaren. Så klart fanns det bara en läkare som var i jour. Vi kollade spårvagnar och sista går vid 01.30. Bad honom ringa när han skulle gå till spårvagnen men har inte hört av honom så jag testade ringa nu och telefonen var avstängd. KAN inte gå och lägga mig förrän han är hemma. Så mycket skumt folk ute och så många som försvinner titt som tätt. Jag känner mig riktigt orolig nu men förhoppningsvis dog batterierna på telefonen bara. Men ändå, skulle det hända nått kan han ju inte ringa! Hoppas på att han hör av sig snart annars vet jag inte vad jag ska göra!

Update: Han kom hem vid 02.00. Det var som jag misstänkte att batterierna hade dött. Röntgen visade ingen spricka men det kunde va några senor som är av. Så klart fanns ingen läkare på plats som kunde bedömma så han fick åka tillbaka nu för att sitta och vänta på ny tid. Denna sjukvård alltså. Men men, han kom hem iaf.

Tummen ner

Publicerat: 2012-03-18 / 18:08:49 | Kategori: Shoppat



Igår när Kari kom hem från innebandymatch klagade han lite på att han hade ont i tummen. Han hade ramlat under matchen och försökt stött upp med handen. Han trodde väl själv att det inte var något förutom att det var lite ömt för mer av det hörde jag inte resten av kvällen. I morse var det värre. Han kunde knappt röra tummen. Så idag har vi varit runt hela Göteborg för att få hjälp. Axessakuten hade tydligen ingen röntgen längre så vi skickades till Mölndals sjukhus. Väl på sjukhuset skickades vi vidare till gamlestadens jourcentral för att få en remiss så det skulle gå snabbare att få komma in på röntgen samt en undersökning som det tydligen inte fanns tid för på Mölndal

Läkaren i gamlestaden trodde det kunde vara en spricka el inflammation i leden, förhoppningsvis inget brutet. Så nu skulle vi tillbaka till Mölndal för röntgen men Kari hade en match att dömma och åker istället dit själv efter matchen då det är på vägen hem. Försökte få han att ställa in sin dömning då det kan vara bra och kolla upp tummen så fort som möjligt OM nått är brutet men han var envis=P Han använder ju iaf inte tummen när han dömmer.

Jag själv har plågats av en jobbig huvudvärk hela dagen. Tror det kan vara sockerchocken från igår som ställt till det. Så det blir till att dricka mycket vatten och bara vila.

Här är dom 2 klädesplaggen jag fick av Kari igår. Klänningen är lite tajt men blir nog bra till sommaren.


                       


Kebabmums och soffhäng

Publicerat: 2012-03-17 / 21:27:36 | Kategori: Allmänt

Ikväll slipper jag sitta hemma själv. Kari dömde tidigare idag och nu kan vi umgås och slappa tillsammans. Båda är rätt trötta. Dock har det inte varit någon värst produktiv dag. Jag gick ner en sväng till olskroken och mötte upp Kari då han hade en liten paus. Vi kikade i butiker och inhandlade lite presenter. Jag fick 2 fina klädesplagg som var på rea på Limit av Kari vilket var väldigt uppskattat. Jag har väldigt dåligt med kläder som är i rätt storlek. Det mesta hänger och sladdrar men jag försöker hålla mig och spara pengar till shopping lite längre fram i vår. 

9,6 km promenaden är iaf avklarat så nu ska jag unna mig några godisbitar. Innan mumsa vid god hemmalagad kebabsallad. Rydbergs vita kebabsås var riktigt god till!



God natt. Nånting säger mig att vi båda kommer somna i soffan. Kram


Seg Söndag

Publicerat: 2012-03-11 / 17:57:20 | Kategori: Allmänt
Det gick bra det där. Rätt låt vann enligt mig och tydligen enligt väldigt många andra + den internationella juryn. Nu ska hon bara lyckats komma vidare i den andra semifinalen till eurovision den 24 maj men det tror jag inte blir något problem! Jag satt och hoppade i soffan hela melodifestivalen och klappade händerna hejvilt medans gubben låg utslagen i soffan. Han tålde nog inte rödvinet :)

Innan var vi som sagt och åt grekiskt. Jag tog en grekisk bondsallad till förrätt och Kari vitlöksbröd med tzatziki och till huvudrätt tog vi båda blandat från grillen. Väldigt mumsigt och rejäla portioner för en liten peng. Jag bad om sallad vid sidan om köttet istället för råstekt potatis el ris och fick in en tallrik med sallad som täckte 1/3 av tallriken, väldigt uppskattat. På andra ställen kan man ibland få nån tomatklyfta och kanske nån liten gurkbit om man vill byta ut.

En suddig kväll i alla bemärkelser..



Nu har jag legat och laddat för att komma igång med nån middag. Denna Söndag har halkat efter lite och jag känner mig inte alls i fas. Kari är och dömmer, som vanligt=P Han är inte hemma förrän 20-snåret så motivationen för att mixa ihop dinner till mig själv är inte på topp. Men äta bör man... Tänkte göra en enkel köttfärsomelett i ugn och så har jag köpt Erik lomanders goda bea som jag ska ha till. Träningen för idag är iaf avklarad så det känns stärkande. Efter maten kan man ligga och dega i soffan igen..


TRÖTTMÖSSA


Kom igen Loreen!

Publicerat: 2012-03-10 / 20:36:42 | Kategori: TV


Nervös, nervös nervös och mätt efter god grekisk dinner! Hejja Loreen. SÅ nervös över hur det ska gå. Tycker det är helt sjukt hur media har "spelat" henne som färdig vinnare och tjatat om det hela tiden. Klart det måste kännas smickrande att vara populär men vilken press! Sen vet man mycket väl att det kan gå hur som helst i slutändan men jag hejjar på Loreen till tusen och lägger även några röster ikväll. David Lindgren har 2 :)

Hejja hejja!

Underbara lördag ♥

Publicerat: 2012-03-10 / 11:28:53 | Kategori: Allmänt



Vi körde en klassiker i morse. Äggröra & bacon,  så gott! Tyvärr hann vi inte med något melodikryss då Kari skulle iväg redan vid 08.30 för dömning. Men krysset finns alltid kvar på nätet till Onsdag så vi får köra till frukosten imorgon bitti istället. Jag har varit och kört ett pass på gymmet och slängde precis in en tvätt. När jag hängt upp den så blir det en promenad ute i solen och passar på att slinka in på bolaget för en flaska rött. Melodifestival och ett besök på min favoritrestaurang Efessos står på schemat!


Glädjande besked

Publicerat: 2012-03-09 / 07:19:09 | Kategori: Allmänt


Kylan och blåsten härjar utomhus men i hjärtat skiner solen. Vaknade av ett glädjande besked och blev snabbt pigg & glad! Egentligen är jag ganska trött då jag i panik fick fly gnisslande tänder i sängen och försöka sova i soffan men glädjen väger upp. Gjorde i ordning en god frukost till mig och gubben och han gick precis iväg till jobbet. Planen var att gå till gymmet nu på morgonkvisten men jag skjuter upp. 09.30 ska jag vara på medborgarskolan och det är inge roligt att gymma om man känner sig stressad och ska iväg. Tar det efter. 

Vikten stod still ett bra tag efter vägningen på Sahlgrenska men det är inget jag är direkt förvånad över. Kroppen var SVAG efter influensan och nu har jag kört hårt med styrketräningen + att det blev en del "fusk" förra helgen. Man faller lätt ner i fällan om psyket inte är på topp men det är inget att gräva ner sig över, bara att ta nya tag. Det är precis det jag har gjort och jag har i princip tvingat tillbaka motivationen. I veckan har jag kört rätt så hårt med träningen och resultatet börjar synas på vågen.

Är det fler än jag som har väldigt torr hy i ansiktet just nu?? Jag är fruktansvärt torr och det brukar inte vara ett vanligt problem hos mig, snarare tvärtom. Tänkte det kan vara väderomväxling? Jag måste köpa nån bra ansiktskräm på apoteket idag och ska försöka dricka extra mycket vatten och se om det blir bättre. Tipsa gärna om någon bra kräm om ni vet!

Trevlig Fredag! Kram

Ny hårfärg

Publicerat: 2012-03-07 / 15:29:44 | Kategori: Allmänt
Jag var som sagt till Frissan i Tisdags för att tona ner håret då jag varit SÅ less på det blekta och irriterad på utväxt och missfärgning! Mitt hår klarar dessutom inte av den blekning som man köper själv utan går väldigt lätt av och det blir supersvårt att få långt hår. Ska jag nån gång framöver ljusa upp mitt hår så kommer jag gå till frisören, deras blekmedel är betydligt mer skonsamt.

Jag vet fortfarande inte vad jag tycker om färgen själv men jag känner mig iaf inte missnöjd. Det hade kunnat bli hur tokigt som helst. Sen är det väl en vanesak. Jag trivs med färgen när jag har uppsatt men så fort jag släpper ner håret så känns det för mörkt. Dock är det toning och kommer så småningom bli lite ljusare så jag får vänta lite och se hur färgen utvecklas. Jag har bara foto när jag har uppsatt än så länge men jag ska försöka komma ihåg och ta kort när jag väl vågar ha utsläppt hår.





Riktigt nervös var jag innan! Jag förstod att det skulle vara en svår uppgift för frisörskan att få en bra nyans då mitt hår var så blekt. Det blekta blir lätt poröst och vill gärna dra åt sig färgen lite väl snabbt och har man otur så får man en fin grön färg :) Bortsätt från att jag vid ett tillfälle fick höra ett -OJ ! så gick det väldigt bra. Så det höll på bli galet men dom fixade till det.

Måndag

Publicerat: 2012-03-05 / 19:58:30 | Kategori: Allmänt

Kom precis hem från gymmet och jag känner av små envisa ryckningar i ben och rumpa nu när jag satt mig ner. Skön känsla, då vet man att musklerna har jobbat. Körde 2 st 30 min pass på motionsbandet och däremellan styrketränade jag med Kari. Roligt när man märker av resultat och man kan öka lite vikter.

Idag började jag en ny kurs på medborgarskolan. 11-13 har jag akryl varje måndag och nu 13-15 går jag även en kurs i mindfulness. Det var en väldigt trevlig kursledare och innehållet verkar vara intressant. Tror jag kan ha mycket nytta av den här kursen. Att leva i nuet och vara närvarande är nog inte min starka sida. Jag svävar gärna iväg både framåt och bakåt och upp och ner och gärna överallt samtidigt ;) Vi fick till att börja med lite bakgrundsfakta och förklaring i det stora hela vad mindfulness betyder och hur man använder sig av det. Sen fick vi lära oss en andningsövning som vi ska köra hemma själva 1 gång om dagen. Får se om man har disciplin att göra det men jag ska försöka!

Så ÄNTLIGEN! Imorgon ska jag till frissan och tona ner håret. Jag fick prata lite med frisören som ska göra behandlingen och jag tror hon förstod hur jag hade tänkt det. Men nervös är jag. Ser framför mig hur jag antingen går ut därifrån med GRÖNT el jättemörkt GRÅTT hår :) När jag väl har fått bort det blekta så kan jag göra lite fina slingor i olika nyanser så man får mer liv och lyster i håret men just nu vill jag bara BORT BORT med det ljusa.

Nu ska jag släppa dagens tankar och bara försöka vara. Vara närvarande och leva i nuet :)


Lördagsstök

Publicerat: 2012-03-03 / 11:26:14 | Kategori: Music
Idag kör jag denna på hög volym mest hela dagen och städar lägenheten. Jag har vilodag från
träningen och försöker njuta av lugnet. Katterna ligger och njuter i solen på balkongen.

Blev lite besviken då jag försökte boka tid för håret men på alla mina favoritsalonger är det
fullbokat :/ Det får helt enkelt bli i veckan om tid finns el nästa helg. Det tar förmodligen ett
tag att göra iordning mitt hår då det först måste ha en avfärgning på blekningsmedlet.
 
Ikväll, andra chansen! Jag tycker faktiskt att det har varit ganska bra låtar i melodifestivalen 
ändå, fast ingen man riktigt gått igång på. I finalen hejar jag på Loreen & David lindgren.



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!