Nostalgi

Publicerat: 2009-04-28 / 20:27:28 | Kategori: The old days

Kari låg i soffan & jag satt framför datorn nu i eftermiddag & läste om Josefines babysång. Börja tänka på vilka barnvisor man själv lysssna till som liten =) Vilka barnprogram man såg. Jag lyssna ofta till gamla vinylskivor om jag minns rätt med beppe wolgers godnattstund bland annat.  Ååh mysiga BEPPE!

På tv & inspelade videos var det  pippi, barnen i bullerbyn, Ronja rövardotter, Bröderna lejonhjärta, Ture Sventon, Trolltyg i tomteskogen, Sunes jul, Trolltider, ja sånna goa & BRA julkalendrar, Den vita stenen &  filmen DUNDERKLUMPEN, Mio min mio + mkt annat...
Tänk Så MKT Astrid har gjort för alla barn åxå. Helt otroligt. 
Sökte på you tube & delar med mig av en del gobitar ;)


 
  

PS.

Publicerat: 2009-04-27 / 19:53:58 | Kategori: Allmänt
...idag kände jag mig liiite lättare när jag sprang i trapporna.
          Det går framåt. Lite vardagsmotion på detta så....
                                                  

Uppdatering

Publicerat: 2009-04-27 / 19:43:19 | Kategori: Allmänt
                                                                
Bloggpaus ett par dar. Jag
har varit så trött trött trött efter förra veckans jobb & krångel med balansen i kroppen. I fredags hade vi jobbpartaj men jag höll bara ut till nio drygt då det banka i huvudet & kroppen skrek efter vila. Mådde riktigt illa när jag gick hem.
                                         
                                      Nu är kroppen i balans efter ordinerad medicinmängd. Dock bestämdes det efter ett läkarbesök förra Torsdag att jag ska ta en paus från medicinen. Testa & se hur det känns. Minns i början hur effektiv den var. Min känsla av att ha noll lust & ork ökade drastisk & förmågan att äntligen orka ut från lägenheten var ett faktum. Nu kan jag säga att det verkar vara vilket som. Medicinen gör mig ingen nytta & att öka dosen är inget jag är beredd att göra. Enligt läkaren är jag fortfarande inne i min depression men att jag är på väg ur. Mina upp & nerdalar ligger inte lika täta som förut & dem negativa är inte lika djupa å långa + att jag har framtiden i sikte. Det var SKÖNT att höra !!
Nästa vecka ska jag börja trappa ner & om några veckor kommer jag kunna vara utan. Vi testar. Kommer att va en jobbig period under nertrappningen har det sagts men jag e förberedd. Detta leder så småningom till något positivt får man hoppas.


Postenfest
Det roligaste under kvällen var nog när det startades bygga ett domino av alla enirokataloger som var över runt hela kontoret :) Tyvärr missa jag själva dominoeffekten men som tur var hade någon filmat så man kunde se i efterhand.
Annars bjöds det på TACKOS & laxmacka till förrätt, gott gott.

                                          Några av deltagarna ! Frisk luft ute på bryggan.

                                                                             Domino-Eniro

                                                              Det behövdes en del kataloger. . .

Över till nutid. Kari är ute & springer i skatås!
Jag orkade inte; iaf inte springa & jag ville blogga=)
men han gav mig lite energi & lust. 
Dagarna då jag inte gått brevbäring skulle passa ypperligt till motion.

nu jäklar. . .Lyssnar på Lilly allen på VH1. Hur BRA är inte den tjejen!! Har en skiva men den nya ska införskaffas!

Hoppas alla har en skön kväll! Måndag-snart fredag = ledigt !

Sjukskriven

Publicerat: 2009-04-21 / 11:29:45 | Kategori: Allmänt
Det fick bli en sjukskrivning men förhoppningsvis ska jag kunna gå & jobba imorgon. Fick för en stund sedan en mega stor må-illa-attack igen men jag klara mig utan att rusa till badrummet=P Så beslutet av att vara hemma idag med kändes inte helt fel.  Man kan tro att jag är gravid & jag har själv testat 2 gånger men det var negativt så det är det INTE. Helt klart är det medicinen som jag tar som det har krånglat med. Länge sen jag var till en läkare & jag har haft noll koll som vanligt så medicinen som jag tar tog slut. Det räcker med 1-2 dagar & det känns som om jag tappar balanssinnet, blir yr & tappar all koncentration Förmodligen är det det som har hänt nu men nu har jag  medicin & ska även träffa läkare på Torsdag.

Ska försöka göra lite nytta här hemma  så mkt jag orkar. Senare en lång nap så kroppen kommer i fas igen tills imorgon.
Det känns så TRÅKIGT att vara hemma från jobb då det gått hyfsat bra för mig ett tag. Trots allt slit & jobbigt så känner jag mig ändå stolt varje dag jag klarat av en dag på jobb.

NU- Disk!

Ha en trevlig Tisdag!!

Suck

Publicerat: 2009-04-20 / 10:17:56 | Kategori: Allmänt
(Varning) Håller precis på att göra iordning mig inför jobb efter en dusch & känner en må-illa-attack utav dess lika. Hinner inte ens på toaletten innan det var för sent=/ Svordom svordom svordom!! Hade en sur uppstötning tidigare i morse men då kom det mest magsaft. De var säkert ingen fara=P. Högg smärtande i övre delen av magen igår men tänkte inte mer på det eftersom jag haft problem till & från under dem senaste månaderna. Det var inte en sjukskrivning jag var ute efter utan en ledighet!! Jag har inte RÅD med detta!!

Sega Söndag

Publicerat: 2009-04-19 / 16:54:22 | Kategori: Allmänt

Det känns som om man väntar in måndagen, don't like! Jag vill gärna göra något, äta gott, låssas som om det är fredag el åtminstone Lördag. Helgen har gått alldeles för fort. Skulle behöva ett par extra dagar. Vila ut mitt psyke så jag ska försöka få ledigt en dag el 2 framöver så jag får den tiden för mig själv. Bubbelbad står på schemat idag & god mat i form av köttfärssås & spagetti. Var lääängesen man gjorde det nu.

Imorse sega & halvt vakna gick vi ner till Café med mera & åt frukost i lugn & ro. Jag hoppades på att Sallys bazar skulle ha öppet så jag samtidigt kunde köpa min kökskeramik som jag länge tänkt införskaffa men icke =/ Det får bli i veckan.
Bekvämt & GOTT att promenera ner till cafét & äta då man inte hunnit handla hem.


Igår kom vi igång med grillningen för sent. Solen var på väg ner & temperaturen sjönk drastisk. Det var jag min sambo & Steppan som vi kallar honom med sina 2 barn, Emma & Marcus. Vi grillade ute & fick sedan gå in & äta på grund av kylan men det funkade lika bra det. 

Vi fick riktig fjutt på grillen. Aldrig sett att det tagit så bra men blåsten hjälpte nog till.Medans vi vänta på att köttet skulle bli klart grilla vi varsin varmkorv sen spela vi lite basket. Jag la ganska fort ner då det inte gick min väg haha! Brukar sätta de flesta bollar men nu gick det RIKTIGT dåligt. Måste erkänna att jag e nog en dålig förlorare:) Väl inne, mätt & belåten somnade jag rätt snabbt i soffan framför tv:n. Dem lät mig sova skönt sen väckte Kari mig när det var dags & ta spårvagnen hem. DÅ var det RUSKIGT kallt ute, ny vaken å dann hua. Blev aldrig någon bowling tyvärr då vi var för trötta. Annars hade de varit trevligt. Lusten finns, vart är orken?

Emma tog snabbt min telefon när vi kom in & börja fota sig själv som hon är mkt förtjust i=)
Mig ska hon alltid fota åxå. Trött & frusen var jag där.

 

( Nu hör jag att det är någon som står & diskar = Jag kan strax laga mat)

Ha en mysig Söndag

Nu beger vi oss

Publicerat: 2009-04-18 / 17:44:06 | Kategori: Allmänt
Jag ikväll. Min nya favvotröjja från lindex.


Premiärgrillning ikväll !

Publicerat: 2009-04-18 / 15:56:32 | Kategori: Allmänt
Sitter helt solmosig inne nu  vilar. Suttit ute på balkongen å solat hela dan & det är så skönt ute!
Både jag & kari vakna redan vid 6-tiden imorse å var hyfsat pigga? vad handlar de om. Pigga så vi inte kunde somna om men ändå trötta. hm. Jag skippa å följa med på innebandyn å stanna hemma istället men Kari åkte iväg vid halv 9-tiden. Det gick tyvärr inte så bra för vårt lag men Kari hade varit riktigt bra ute på plan & jag blir så stolt=)

Skratta högt för mig själv när jag satt ute på balkongen & en tass plötsligt kom farandes fram å tillbaka ut från fönstret. Sessan tog en paus från värmen å bestämde sig för att försöka fånga mig där jag satt.Älsklingen ligger å kikar på travet & jag ska strax in i duschen. Ikväll blir det premiär för grillning hemma hos Steppan! Så himla sugen på grillat som jag är nu & med detta vädret. 20 grader i solen är inte illa! Träden blommar ut för fullt!


 

Ute på gården är det fullt ös med ett stort barnkalas.
Dem grillar korv & springer runt i små partyhattar & har kul!
Så roligt att se. Hur många barn som helst & det e bara
engelska familjer. Så skoj å höra småbarnen tjöta på engelska, charmigt.

Efter vi grillar ska vi eventuellt iväg & bowla med ett annat par! Det här blir en riktigt bra lördag =)

Kram & ha en trevlig lördag!!

Hope and glory!

Publicerat: 2009-04-17 / 22:21:56 | Kategori: Music
Trots allt jobbiga jag går igenom finns en stor ljusglimt i mitt liv som jag längtat efter såå länge. Det är inom räckhåll.  Måns akustiska version av hope and glory ger mig så mkt & jag tänker på framtiden.

I will fight for YOU !


Dagen är gjord.

Publicerat: 2009-04-17 / 21:48:44 | Kategori: Allmänt
Så har dagen gått. Det man var orolig över är borta! SÅ skönt. När jag satt å skrev i morse hade jag ändå förhoppningar att dagen skulle gå hyfsat bra men direkt efter man kommit ur duschen å skulle göra iordning sig kom ångesten. Riktigt tung ångest. Jag ville inte, jag orka inte. Ville bara stänga av telefonen & stanna hemma. Sätta mig i en park med whiskyflaskan & tycka synd om mig själv. Som tur va blev det inte så. Lite kraft hade jag kvar att stå emot & jag gick till jobbet om en lite senare & var beredd på att försöka ta itu med dagen. Jag gick ett distrikt som jag aldrig gått förut själv. Har tidigare delat med någon å tyckte det var ett kanondistrikt. Blandning med både springtrappor & hissar.Det är det oxå men i början är det mkt trappor & innan jag hann komma till hissarna var min tid redan ute. Min kapacitet gick totalt åt att klara av de första trapporna. I slutet kom en jobbarkompis å tog över. Min tid var slut å jag försöker å vara stenhård nu med å riktigt lägga ner då även fast det känns tungt å avsluta när man inte e klar. Men hon var på dåligt humör efter dålig planering & automatiskt tar man åt sig för att man inte hunnit med sig vilket man egentligen inte ska göra. Jag gjorde mitt bästa å mer kan jag inte göra....men ändå.

Efter  jag slutat & lämnat in postcykeln var jag å min sambo & åt på pausen å efter vi ätit klart å skulle resa oss upp kände jag hur benen gav vika. Jag kände mig svimfärdig men gick över på nån sekund. Skulle ta mig hemåt men jag kunde knappt ta mig frammåt. Hade så ont i fötter å rygg & varje steg kändes som man gick i gyttja. Tänkte att dem som ser mig måste nog undra. Såg nog ut som en gammal kärringa=P Trotts allt e jag otroligt stolt över mig själv att jag klarade mig igenom dagen. Hade lika gärna ringt å stannat hemma. Det hade jag i efterhand inte mått bättre av.

NU är det helg & imorgon ska några från vårt postkontor delta i en innebandyturnering. Efter som min karl har spelat i innebandy-eliten så ska han naturligtvis vara med & jag ska nog heja på. Var tänkt innan att vi skulle iväg med våran jobbarkompis marina på en fisketur men hade tyvärr glömt innebandyn så det får bli en annan gång. Annars hade varit underbart. Sitta ute i naturen vid vattnet. Fika & surra å ha det allmänt skönt. Kram på er & ha en mysig kväll!

Det positiva från igår!

Publicerat: 2009-04-17 / 09:33:39 | Kategori: Allmänt
Jobbade morgon inne igår & slutade vid halv tolv. Min tid hos psykologen var inte förrän kvart över ett & jag kände att det inte var någon direkt mening att gå hem emellan då jag förmodligen skulle somna & knappt komma upp igen inför mötet:) Istället var min tanke inriktad på fika. Slutade med att jag gick in på lilla restaurangen vid olskrokstorget. Som dagens lunch hade dem grillspett, tzatziki & klyftpotatis. Kunde man låta bli att beställa det? NEJ=) Jag satt där med mitt grillspett i solen. Unna mig en öl & just då, just då kände jag en otrolig avslappning & tillfreds med dagen & bara njöt. Alla som kom ut på terrassen beställde grillspettstallriken (som var grymt gott) & det skrattades & njöt i fulla drag runt om. Solen stekte så skönt mot ansiktet & jag kände att jag hade kunnat sitta där hela dan om det hade gått :) Ringde & surra lite med mammsen & hon berätta att uppe i Härnösand snöade det. Så långt bort från det jag nyss njöt av för stunden. Helt overkligt. Fick en enorm energi av att bara få vara & sitta & njuta i solen. Tänkte att snart kommer många fler sådana stunder då sommaren blomstrar ut på riktigt. Det gav mig tröst.Giv mig SOMMAR !

Inre Tankar

Publicerat: 2009-04-17 / 09:17:31 | Kategori: Allmänt
Sitter i skrivande stund i fåtöljen hemma i vardagsrummet & tänker på det som närmast skall. Som jag oftast gör. Hur blir dagen? Kommer helgen att innefatta glädje? Kommer mitt humör ligga på plus el minus? Kommer jag orka? Massa onödigt som inte behövs. Inställning som blondinbella anammar Inställning inställning inställning. Men det är så svårt för mig när jag känner noll kontroll över kropp & själ just nu. Jag vill mkt samtidigt som jag bara vill stänga av. Hur går det ihop egentligen? Hade mitt veckoliga samtal med psykologen igår & det sluta med en timmes konstant gråtande.
Allt & inget kom ut. Spärren jag haft inom mig släppte för ett tag. Jag är expert på att dra över mig en mask. Täcka över det dåliga, framhäva det lilla positiva som finns för stunden. Detta på gott & ont. Jag vill inte riktigt tillåta mig själv att "belasta" andra med mina problem, visa den dåliga sidan el släppa ut sanningen för åskådning. Det är där det ibland kan bli missförstånd =/ Många ser mig som en glad positiv tjej. & det är vad jag vill att dem ska se + att jag försöker verkligen hålla humöret uppe men som så många gånger önskade jag att dem någon gång kunde få titta in i mig i mitt innersta. Känna det jag gör för förståelse. Min hemska tanke kommer titt som tätt, förtjänar jag att leva? Många har det mkt sämre & jag tänker bara på mig själv. Vill inte ha det så! Men jag försöker fortfarande & kommer fortsätta  försöka. Fick lite mer kraft & energi efter mitt samtal med min psykolog. Solen skiner ute idag som tur är! Jag ska gå brevbäring & det är dags för en dusch så man känner sig någorlunda fräsch & pigg. I eftermiddag kan det bli att jag måste upp till akutpsyk för recept av medicin då min tar slut idag & jag har ingen läkartid förrän om en vecka. Där kan man få sitta i några timmar innan man får hjälp. Inget jag direkt ser fram imot. Ska bli skönt att få komma ut & röra på sig lite innan hur jobbigt & smärtande det än är. Önskar alla en skön Fredag! Glädjen finns nog hos många idag :) puss!

Klockan tickar. . .

Publicerat: 2009-04-14 / 00:18:28 | Kategori: Allmänt

           Klockan tickar iväg & jag skulle för länge sedan legat i sängen & tryna. Jag behöver ett par extra sovtimmar för att fungera som normalt folk har jag konstaterat. En del tycker det verkar för mkt men min medicin drar ner min energilåga nå oerhört så det är behövligt. Längtar till den dagen då jag känner mig stabil & kan sluta med den. Förhoppningsvis så får jag sova ett par extra timmar imorgon beroende på om jag går brevbäring el ej imorgon. Går jag brevbäring börjar jag inte förrän halv elva & annars kvart över sju. Problemet är bara att jag inte riktigt vet NÄR jag börjar. Får vakna till tidigt på morgon å höra mig för, hoppas jag får sova vidare.

Idag var jag inne på en sida & kika när min syster pyssla om sin häst Nickan. Hon har satt upp en webcam inne i Nickans box så man ser allt som sker hemma hos Nickan =) Nickan ska nämligen få ett föl om cirka 2 veckor är det tänkt så det är bra att hålla koll! För 2 jular sedan (tror jag) blev det väldigt tråkigt & jobbigt för min syster. Vi var i Härnösand (syster bor annars i S-holm) & fira tillsammans  hemma hos vår mamma. Ett kort samtal & hon var i all hast tvungen att slänga sig i bilen ner mot s-holm igen. Nickan hade kastat sitt första föl =/ Hoppas att det ska gå bättre denna gång!! Det gör det säkerligen.
Syster pysslar om Nickan


Annars har det inte hänt så mkt hos familjen kumlin/kyyrä. Igår var jag & min sambo och spelade tennis. Riktigt trevligt! Men min hand var lite darrig ett tag efter:) Sedan åkte vi & tog en glass på lejonet & Björnen i solen. Idag har det inte hänt så mkt alls. Jag fastna framför en rolig sida på internet sen laga jag riktigt gott käk (läs onyttigt). Nachos med smält cheddar & kyckling med vitlökssås & salsa. Jag fick knappt i mig något men gott var de det lilla man pressa in. Känner att magen fortfarande inte är som den bör. Denna mat gjordeinte hela saken bättre förmodligen men man måste kunna unna sig.Kari ligger redan i sängen. Vi har precis sett klart på  Grudge 3.
Läbbigt & bra! =) Inga mardrömmar nu. . .

God natt & sov gott...Ta hand om er!

Vår påsk eller Vårpåsk?

Publicerat: 2009-04-11 / 17:34:38 | Kategori: Allmänt
Nu kan tiden gärna stå still. Så skönt det är med långledigt & vårsol. Här har vi tagit det extremt lugnt! Solbad,gott att äta & mys med våra små hårbollar. Alldeless nyss kommer kari fram & ska hälla upp ett vinglas till moi & försöker härma något slags språk. Jag tror det var ett försök till franska men jag vet inte riktigt? Ett glas vin  el 2 på balkongen är inte fel må jag säga. Köpte hem ett nytt lådvin Gloria Chardonnay som  jag var mkt nöjd med. Kari ville ha lite mer smak  men jag tyckte det var läskande nog i vårsolen. Varför vara kräsen?=)

                                                             Goa Smörgåstårtan  vi hämta på Långfredagen. 

   
Till middag blev det så klar fisk & ägg med romsås & diverse tillbehöver.
Behöver jag säga att man blev MÄTT!

Nu löper även Stumpan så om nån vecka el 2 är det dags för både Sessan & Stumpan att besöka vetrinären. Sen ska dem få trampa runt här  med en tratt på huvet, småflickorna.  Dem håller precis i denna stund på att leka med vår provisoriska uppsatta tvättlinna på balkongen, skoj! Tror som tur är Kari fått in det mesta av tvätten.

Balkongmys

Har inte så mkt att komma med mer idag... det är soft soft soft här hemma= Me like!!

GLAD PÅSK ALLA!  Puss!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!