Sköna dagar!

Publicerat: 2009-01-31 / 17:29:46 | Kategori: Allmänt

Gårdagen & idag har varit ett par riktia sköna dagar!
Lugna & sköna & jag har känt mig tillfreds med livet!
Jag känner mig nykär på nytt & har massa positiv energi!

Som vanligt har jag haft mina powernaps efter jobb sen har jag & kärleken varit & ätit GOD lunch. 3 kvällar i rad har jag badat läääänge. Man känner sig som en helt ny människa efter ha plaskat lite!


Mycket SKUM & lite vin ;)

Igår hade Kari sin andra jobbkväll för denna vecka vilket menas med att man jobbar från 07-19 i princip. Jag var hemma & tog det lugnt. Kikade på Bonde söker fru, bröllopet mellan Emma & Magnus. Den bonden höre inte direkt till en av mina favoriter men jag blev tagen av bröllopet. Så många känslor som bubblade upp! Jag vet att jag har hittat den man jag ska gifta med mig & jag längtar!!



Så fint med krona & jag kom på att tänka på en brölopps bild på mamma när hon gifte sig ! Jag tog kort med mobilen på fotografiet hemma hos mormor när vi var & hälsade på där förra påsk. Så klart blev det inte kanonkvalitè men
idag funderade jag på att redigera det lite i ett program på datorn. Sagt & gjort å det blev riktigt bra faktiskt ;)


Efter                                                           Före                                                       Efter

Det var riktigt roligt & skoj att det blev en sådan skillnad. El vad tycker du mamma ? ;)
Den längden mamma har på slöjan ska jag även ha. Tycker det är finareså ser man mer av kläningen dessutom.

Idag Vakna vi upp i ett kärleksrus. GO frukost & sen kikade vi lite på lets dance som K missat lite av när han jobba kväll.
Hur bra är intemorgon!!? Skratta när han blev förvånad. Han e hur kul som helst! Hoppas han vinner. Sen gick älsklingen iväg & köpte en stor kaffe till oss båda & varsin semla, mmm. Katterna låg å gosa så skönt tillsammans i soffan & allt kändes så härligt!! Ikväll kommer 2 bekanta hit & det blir lite poker sen ska vi en sväng på casinot. men först måste jag laga till mat & jag ligger efter tidsmässigt så det får bli ett avslut här.

Först några bilder från dagen.





Ha en trevlig lördagskväll!!



Kämparanda

Publicerat: 2009-01-31 / 16:06:30 | Kategori: Min kamp
Livet tickar vidare. Dem senaste dagarna har varit lugna & sköna
& det känns som jag fått tillbaka lite mental kraft.

Dem senaste 2-3 åren har jag i stort sett  varit sjukskriven efter 2 djupa depressioner Jag mår mycket bättre idag men jag är långt ifrån frisk & har definitivt förändras som människa efter detta. Jag är mkt mer känslig som person & har mkt svårare att hantera stress & olika situationer i livet. Blir det för mkt vill jag dra täcket över huvudet & försvinna. Sådana dagar kan vi alla ha men dessa är så starka. Fruktansvärd ångest. Likt en ballong vill man hitta en nål & sticka hål & pysa iväg. Dock har jag lärt mig att tänka på mig själv mer & vad som är bra/dåligt för mitt eget bästa men jag kan även vara min egen fiende  & sätta för höga krav på mig själv. Vill inte alltid fatta att jag inte är samma människa som för 3 år sen. Jag skapar mina egna krav & förstärker dem jag redan har runt omkring därav min egen stresssituation & blir sedan arg & ledsen när jag inte klarar av att uppfylla dem. Detta kämpar jag med varje dag inte minst på jobbet. Jag har flera gånger kommit tillbaks till jobbet. försökt gå upp på 100 & sedan rasat. Varje gång har självförtroendet fått sig en törn. Jag har velat så mkt men försökte stressa fram en hållbar arbetssituation vilket så klart inte höll i längden.
Denna gång i samråd med företagsläkare, chefer, min egen läkare, psykolog & försäkringskassan så har jag följt en mer långsam stabilare plan för att tillslut komma upp100 procent i arbete. 100 procent förvisso men det handlar mer om att kunna sakta men säkert landa där & känna att jag klarar av det.
I somras började jag arbetsträna 25 procent & idag är jag uppe i 50 procent. Det känns bra men samtidigt att jag behöver få landa riktigt innan jag gå upp på 75. Som brevbärare är det svårt att få ihop allt detta på ett smidigt sätt. Att vara brevbärare innebär inte bara att vara ute & dela ut post utan vi har en heldel innerarbete. Det är något jag känner mig säker med men jag måste gå mkt mer brevbäring innan jag kan gå upp på 75. Jag har mestadels fått varit inne & arbetat dem senaste 2 månaderna då det vart kort om folk inne på morgonen. Men efter ha pratat med dem fick jag tillslut gå brevbäring denna vecka. 2 dar i rad  & jag hade den grymmaste av träningsvärk = skönt. Hoppas på att få kunna gå lite mer denna vecka som kommer, behöver röra på mig!!
Som sagt det är mkt kämpande. Fysiskt & psykiskt. Jag hoppas att jag nån dag får känna mig hel igen som jag en gång varit . Men jag är ganska säker på att jag kommer dit! Jag säger som blondinbella, INSTÄLLNING;)

Blommer & blader

Publicerat: 2009-01-26 / 17:12:23 | Kategori: Kärlek

Nu va det ett tag sen jag skrev men jag har känt mig helt utan blogg inspiration. Det har inte hänt så värst mkt heller utan livet har tickat framåt som vanligt. Riktigt imponerad av dem som orkar skriva flera gånger om dagen men jag antar att tillslut blir det mer som en vana, rolig vana för kul är det ju att blogga! Dock har jag inte kommit till det stadiet än. Kommer förmodligen inte dit heller. Jag bloggar när det finns något speciellt att blogga om inte för bloggandets skull. Men visst finns detalltid nått att blogga om...men då ska gärna orken & lusten infinnas.

Just nu irriteras jag av att småkissarna grejjar å donar med julgranen, JA den står fortfarande kvar haha! Ett tydligt tecken på lathet & ja? Den SKA ner i veckan =)

Slutade tidigt idag & tog mig en tupplur när jag kom hem. Tokigt vad skönt det är att ta en sovstund efter jobb men man får passa sig för att inte sova för länge (som jag oftast gör) då man kan vakna helt disorienterad & får sen problem att sova på natten. Idag sov jag .....LÄNGE =) 4 tim för att vara exakt men ja tror jag behövde det. Det har varit mkt som cirkulerat i huvudet & går man på medicin så har man inte alls samma krafter som man haft innan. Det behövs mer sömn helt enkelt!


När älsklingen kom hem så fick jag en STOR bukett ljusrosa rosor! SÅ FINA! Det gjorde hela min dag! Tack darling♥ Nu står dem fint på vardagsrumsbordet & katterna är väldigt nyfikna på dem ;)
                                                                                                                                
                                                                                                                                



Kari är & hjälper sin mammas granne att bära lite möbler & när han kommer hem blir det lite mat sen storhandling på willys! Så härligt med på-fyllning på kontot!! Hoppas alla har en underbar dag! KRAM

När man inte orkar tvätta strumpor?

Publicerat: 2009-01-13 / 18:04:56 | Kategori: Allmänt

 
Älsklingen sorterar strumpor...
Hur kan man ha så många strumpor?

Detta är inte hela samlingen heller utan i skåpet ligger alla de svarta & gråa i stora högar.
Har han inte orkat tvättat utan köpt nya strumpor i sitt tidigare liv? Har sockorna plötsligt klonat sig? El har han glömt säga upp en regelbunden premunation på sockor? Vilket mysterium.

Lilla Stumpan mår bra

Publicerat: 2009-01-13 / 17:26:43 | Kategori: Katterna


Stumpan är iaf full frisk! 

 
Förra Torsdagen hade vi tid hos veterinären för en undersökning. Jag var riktigt orolig men det visades vara helt i onödan. Att högre fram-tassen & egentligen hela benet var mindre än det vänsta skulle inte ha några negativa effekter på henne när hon blev större trodde veterinären Hon hade lite sämre muskulation i framkroppen men eftersom hon ändå använder sig lite av det högra benet så skulle det inte vara något problem. Inga tecken på ont el besvärligheter har Stumpan visat , hon springer som en galning som vilken katt som helst.
Svansen var en vanlig "kroksvans" berättade han. Något som vissa katter kan födas med utan  negativa symptom
Sedan det som jag var mest nervös över var den utbuktningen hon hade på magen. Jag var rädd att det handlade om en tumör el liknande men det var ett navelbråck  som hon hade. Något som dem enkelt kunde ta bort den dagen hon ska steriliseras.

Chockad & paff att det tog sån kort tid att konstatera allt detta gick jag glad hem från veterinären med stumpan. Men det kändes nästan som att det tog lite fööör kort tid. Tänkt om veterinären egentligen missade el antog fel under denna korta undersökning.
MEN, dem vet väl vad dem sysslar med på små-djursakuten får man väl ändå tro& hoppas =) 

Enorm lättnad !!

Jag vill vara frisk!

Publicerat: 2009-01-13 / 16:55:16 | Kategori: Allmänt
Usch & Fy !!    

Jag har blivit sjuk, igen. Lika som förra gången bröt det ut rekordfort & igår efter nån timma på jobbet var jag tvungen att masa mig hem. Det går verkligen runt influensa & diverse sjukdomar just nu. 6 st var hemma idag från jobbet. Jag skulle ha vart på rehabmöte i morse dessutom men det fanns ingen ork att ta sig upp ur sängen.
Hoppas bara det går fort över för jag känner mig rastlös & otroligt less på att bara ligga hemma.

Datorn den har inte heller vart så kry på sista tiden. Därav det snåla bloggandet. jag är rädd för att ett virus letat sig in:(
Livrädd att alla bilder & musik som man samlat på sig på datorn en dag kommer att försvinna så jag måste försöka få ner dem på en skiva så snabbt som möjligt. Men när får man ork att göra det? Ska det vara så svårt? :) hm.

Ska ta å uppdatera bloggen lite sen ska jag  försöka släpa mig in i duschen så ja känner mig nånprocent fräsch iaf. Kari har tagit på sig en extrakväll på jobbet. Ska ringa å be han köpa hem lite glass efter han slutar. Ett måste när man är sjuk!!

Hoppas ni har en trevlig kväll kram!

Fortfarande morgon

Publicerat: 2009-01-04 / 13:20:35 | Kategori: Allmänt

Här känns det som morgon fortfarande.

Vi vakna ganska sent idag.
Jag satt uppe till sent på natten då jag kände att jag inte skulle kunna somna
men gud så skönt jag somnade sen. Man kände sig så härligt ut vilad när man vaknade.

Sessan slickar i sig rester av min fjällfil, Stumpan hänger på fönsterbläcket & Lova ropa nyss ute på balkongen & ville in.

Kari tycker att vi ska åka skridskor på den ordninggjorda planen på heden men jag vet inte om jag vågar. Mina vrister är i riktigt dåligt skick ända sedan en ridolycka för några år sedan. Jag vrickar & stukar mina fötter lika lätt som man får blåmärken typ. Nu när jag vet att det kommer bli tungt på jobbet med mkt brevbäring & spring i trappor så känns det som jag ska vara extra försiktig. Får se vad som händer. Ska tvinga mig in i duschen först & göra iordning mig så får ja se vad det finns lust för. Känner mig som kari ändå lite uttråkad så nått borde man unna komma på. 17.00 är det tvätt tid, jippie:)

Smådjursakuten har bara jourtid idag & jag vill gärna prata med någon innan jag åker dit med Sessan & Stumpan så jag får ringa imorgon & boka tid.


Trevlig Söndag! Vila ut! Imorgon börjar vardagen kram/Tove


Stumpan is back!

Publicerat: 2009-01-03 / 15:53:07 | Kategori: Katterna


Jag har ju glömt att skriva om att Stumpan är tillbaka !

Hon var borta i 3 veckor men dagen då jag kom hem från Härnösand & morfars begravning så ringde en familj & berättade att dem hade Stumpan hemma hos dem. I 2 veckor hade dem tagit hand om henne men inte sett lappen som vi satt upp förrän den dan. Vi åkteför att häämta henne på en gång men jag var fortfarande skeptisk öer att det skulle vara hon. Det hade varit fler innan som ringt & troitt att dem sett Stumpan men så var inte fallet.

Men nu var det verkligen hon!!!

Familjen verkade riktigt trevlig & dem hade nog tagit hand om henne väl. Tur att hon fått varit inne i 2 veckor istället som vi trodde att hon bara varit ute i kyla i 3 veckor. Jag hade nästan gett upp hoppet.

Nu är alla kissarna samlade här hemma & även fast det är lite gnabb då & då så funkar det väldigt bra mellan Lova & dem 2 små! Hon har tagit ann dem mer & mer, tvättar & pussar dem fö att nästan sekund brottas lite ;) 
          
                                                                    

  Lovan


                                                                   

  Sessan & Stumpan 


 
Sessan




Veterinären.
Imorgon ska jag ringa smådjursakuten & höra vad dem tar för ett besök med stumpan & Sessan. Jag ärrädd att det är något somär galet med Stumpan. Inte nog att hn har en kortare & mindre framtass. Jag har inte änkt på det förut men hennes svans är helt livlös förutom en liten stump i örjan, hon verkar inte ha någon känsla i resten av den. Vid magen har jag även upptäckt en knöl =( Jag är livrädd & väntar mig det värsta därför känns det bråttom med att få henne till veterinären. Som tur va så verkar hon inte lida nu iaf. Men mn vet juh inte hur det blir när hon blir större.


Just nu Ligger alla 3 på vasin stol under köksbordet & sover ;) Love Them !


Nyårsafton

Publicerat: 2009-01-03 / 15:25:42 | Kategori: Allmänt
Kari & Stumpan


Mitt 2008

Publicerat: 2009-01-03 / 15:04:15 | Kategori: Allmänt
Jag knepa ihop några av årets bilder till kollage men märkte ganska snabbt att jag hade behövt ett större kollage.
Mitt år har inte direkt varit innehållsrikt men det har tagits en hel del kort.
Lite tomt var det i årets början men mot våren & sommaren har jag lyckats få med en hel del
men jag har bara valt ut några st....


2♥0♥0♥8 



1.  Jag bodde i min lägenhet i Kortedala där jag trivdes rätt bra.

2.  Det blev 2 resor med Danmarksbåten. En av gångerna gick vi bort till palmestranden i
     Danmark, unerbart! Jag & kärleken hade precis träffats & vi plaska runt kramandes i vattnet,
     Kan d bli sommar snart igen!?!

3.  Några jobbarkompisar & jag åkte iväg på Lammsafari! Lät B men det var riktigt roligt!!

4.  Så klart skaffade man sig en Sverigetröjja & var med under alla sveriges matcher!
      Missade nog bara 2 el 3 matcher totalt av VM.

5.  Mamma hälsade på från Norrland under midsommar. Vi tog bl.a. en båt från saltholmen
     till en av öarna & strosa runt. Så fin natur!

6.  Jag kom igång med att jobba igen. Började på 25 procent arbetsträning.

7.  Vet inte vart den siffran tog vägen! haha!

8.  Det blev inte så många partytillfällen men här var 1 kväll jag skulle ut.
      Inflyttningsfest h. Anne på jobbet.

9.  Jag lär mig poker på gott & ont:) FRuktansvärt roligt men som det mesta, beroendeframkallande :)

10. Träffar kärleken i mitt liv, Kari. Allt känns så självklart.
       Tryggt & fyllt med en massa humor, som det ska va!

11. Kissarna Sessan & Stumpan Kommer in i våra liv.
      Nu bor dem här med oss med min andra älsklingskisse Lova.

Strul strul

Publicerat: 2009-01-03 / 14:24:55 | Kategori: Allmänt
Datorn har inte velat fungera som den ska så jag får uppdatera i efter hand igen.
Hoppas bara det inte är något virus!

Nu är jul & nyår över & det ska bli skönt med vanlig vardag igen.
Idag är Kari Hos sin Glenn & analyserar trav sen dömmer han innebandy direkt efter & är inte hemma förrän efter 21 någon gång så jag får klara mig själv idag. Skönt att vara själv ibland men det känns som tiden rinner iväg lite väl fort.
Ska uppdatera bloggen därefter ta en dusch å fixa lite i lägenheten, handla mat sen blir det nog bara att ta det lugnt.

Hoppas alla har en mysig Lördag/ Tove


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!