Ute till sjöss

Publicerat: 2011-07-31 / 22:48:45 | Kategori: Allmänt


Vi har haft en härlig dag ute på Mjörn med Karis vänner idag. Riktigt trevligt blev det! Tur var väl det efter en jobbig dag igår. I fredags kväll märkte jag att Lovan hade svårt att kissa i lådan och sprang som en tjomme fram och tillbaka och på lördagen fortsatte det så det fanns inget annat att göra än att gå till veterinären med henne. Jag blev helt sjukt uppjagad och var helt förstörd redan innan vi kom till smådjursakuten. Som tur var det inget allvarligt utan en urinvägsinfektion. Hon fick smärtstillande och lugnande av veterinären med 2 dumma sprutor. Jag har aldrig sett henne så rädd och ledsen och det gjorde ONT i hela mig när hon gnydde så :( När hon kom hem var hon sitt vanliga jag igen men tröttis av lugnande. Helt mörbultad och vågade inte stänga ögonen och sova utan höll vakt hela tiden men nu är hon helt avslappnad igen. Hon ska ha flytande medicin i 5 dagar som jag ger henne med en pincettspruta? i munnen. var väldigt nervös över hur det skulle gå men första gången igår gick smärtfritt, hon reagera knappt. Idag kunde jag t.o.m. göra det själv utan Karis hjälp. Skönt.

Tog några foton när vi var ute idag.

När vi först kom till bryggan hotade mörka moln i fjärran och åskan mullrade. Var skitskraj när vi åkte iväg med båten för att vi skulle hamna mitt upp i det. Men vi hann undan och ovädret puffa bortåt.
Fiskeutrustningen åkte fram och gubbarna trålade. Jag satt med ett litet pimpelspö med nått fräsigt drag ;)
Brinken lyckades hala in en liten fin aborre annars var det inte mkt napp:(


 



Vädret svek oss lite till en början men efter vi la till på en liten strand för grill och bad så sprack det upp!
Och vilken strand! !Len och mjuk sandbotten hela vägen ut och VARMT i vattnet. Ville inte stiga upp. Kari den badkrukan stanna på land men vi andra hoppa i.







På vägen tillbaka låg vattnet helt stilla och spegelblankt! Kari och jag satte oss framme vid fören och njöt.





Underbar dag. Nästa gång blir det övernattning med tält. Vi ska försöka få ihop det redan till nästa helg. Hoppas! För av detta mådde man bra!


Helg

Publicerat: 2011-07-25 / 00:49:34 | Kategori: Allmänt





Vi har haft en härlig men en aningens för lugn helg här hemma. Det blev en promenad i morse men annars har träningen lyst med sin frånvaro. Vi har ätit gott, druckit gott och bara varit. Vi har segat på rejält på morgontimmarna så frukostar har blivit rejäla brunchar istället.

I lördags var vi en kort sväng till Kvibergs marknad och tittade runt. Fanns inte så mkt att se men jag fastnade i frukt och grönsakshörnan! Så mkt billigt mumsigt! Hittade världens största och finaste hallon för 12 kr asken och en melon jag aldrig testat innan så det fanns inget val än att ta med dom hem PUNKT Jag ska egentligen inte äta så mkt frukt. Frukt är godis som man säger men nu var jag värd det tyckte jag.

Ikväll har vi testat att göra LCHF pizza. Det var en till glad överraskning Vem behöver pizzabagare nu? Riktigt gott! Vi gjorde en vanlig vesuvio för att göra ett enkelt test. Ska lägga upp recept senare.

Kari vingla nyss in i sovrummet efter ha sovit en dryg timme på soffan....vi har sett på film. el JAG har sett på film. Är jag trött på Karis tjöt så kan jag bara sätta på en film så blir det tyst. Det är rena sömnpillret för honom. Nej, så gör jag inte :)
Ikväll såg vi/jag Source code. Bra film i min smak. 

Kari har fått 2 dagar att ställa in sig för semester, imorgon börjar den på allvar! Ha ha, lät som något hemskt men jag vill som alltid hitte på saker, han kan vara lite trögstartad. Dock föreslog han själv en vända på stan imorgon till min glädje. Vi ska svänga förbi Lidle & köpa oss ett stort katt/klätterträd dessutom. Konstigt ställe att hitta det på men det var en av kampanjvarorna som dom hade denna månaden för en billig peng. EN GRILL ska vi införskaffa oss åxå! Det e på tin!

La upp en bild på en tunika på slutet. Jag har äntligen hittat ett par nya badkläder och den tunikan råka komma med i beställningen. Blev "kär" när jag såg den. Tyckte den var så galet härlig med alla sina färger så jag hoppas att den passar!

Man ska aldrig skriva sent på kvällen el mitt i natta som det faktiskt är nu. Det blir väldigt pratigt. Så jag nöjer mig med denna helgrapportering och puttar bort Kari från MIN halva av sängen och går och lägger mig :)

KRAM

Dags för regn

Publicerat: 2011-07-21 / 20:03:33 | Kategori: Allmänt

Ja nu är det slutsolat för ett tag! Om man ska tro på vad som sägs på dumburken. Men det verkar ju onekligen stämma hittills Full sol under hela dan men nu sveper mörka moln fram över Göteborg:( Tror det blir mkt mys inne med tända ljus dom närmaste dagarna.

Kom iväg och fick håret trimmat. Såå jäkla skönt! Man fattar inte riktigt att det är ens eget hår när man går ut från salongen. Som natt och dag! När jag var där fråga jag även om priser och tillvägagångssätt ang. färgning för jag är kräkless på mitt blekta hår! Finns inget som sliter mer än det där fördömda blekningsmedlet. Det har varit bekvämt och billigt men nu vill jag inte mer! Jag ska spara lite och när jag fått lite mer utväxt så ska jag gå till frissan och dom ska färga/tona ner det till något som mer liknar min egen hårfärg.

Försökte ta lite kort själv idag men det var svårt att visa frillan :)



Efter klippningen så gick jag och köpte mig en våg! Nu behöver jag inte vänte ända till den 17 augusti då jag väger mig hos dietisten :) Vägde mig i eftermiddag och det ser bra ut :) Det går lite långsammare men fortfarande nedåt hela tiden.



Blir bara goja av allt jag skriver nu. Både kropp & knopp är slut.

Ha en trevlig kväll!

Besviken

Publicerat: 2011-07-21 / 09:50:16 | Kategori: Film


Ja, jag kanske skulle haft en bild på Super 8 som vi var och såg på bio igår kväll men den filmen ägnar jag inge mer uppmärksamhet åt. Usch va dålig den var. Spielberg hade kunnat lyckats med denna för kanske 15-20 år sedan men nu blev det bara en sörja av "wannabe"-ET med några stänk av nymodigheter.

Innan filmen rullar igång i biosalongen så kan det ibland komma någon som lottar ut en film. Jag måste ha turen på min sida för vips så var vi en film rikare, Kings Speech. Eftersom vi tog den tidigare bion så hann vi även med att se den när vi kom hem. Det var en BRA film! Colin Firth är en av mina favoriter så det kan inte bli galet. Vet inte hur många gånger jag skratta HÖGT över deras härliga humor och snäsiga kommentarer till varann :)Mkt bra.

 
Jag har precis fått i mig lite frukost och väntar på att klockan ska bli 10.00 då jag ska ringa och kolla klipptid. Finns det en tidig tid idag så blir det en tripp in till stan annars tar jag det imorgon. Det ska börja regna senare idag och jag vill hinna med min promenad innan.

Finns inte så mkt på agendan annars. Planerar en danmarksresa nästa vecka då det ska bli kanonväder. Det blir Palmestranden och bada om vädret tillåter. Onsdag ser ut att bli en riktigt fin dag, Hoppas!


3 år

Publicerat: 2011-07-20 / 11:52:26 | Kategori: Kärlek


Störd bild jag vet, men det är väl så här det brukar se ut hemma hos oss ;)

Idag firar jag och Kari 3 år. Eller firar och firar. Det blir inte så mkt firande egentligen. Vi funderar på att gå på bio och se Super 8 som ja har längtat till att se. Det får duga. Det var länge sen vi var på bio så det kan bli mysigt nog. Snart har ju karln semester dessutom så då finns det mer tid och ork att hitta på mer kreativa saker. Ska bli grymt skönt att få ha han hemma i en hel månad!

Kari gick precis efter att ha spisat lunch hemma. Jag har suttit ute och sugit åt mig av den sista solen som fanns att ta av ute på balkongen. Det ska tydligen bli regn regn och åter regn ett bra tag här framöver:( Så man får passa på. Nu är det väl bara städa och träna som finns på mitt schema innan Kari kommer hem. Till mat blir det rester av ost och skinkpajen som jag gjorde igår. Skönt att slippa tänka på det.

Min vinst från nätcasinot hoppa in på kontot idag så imorgon blir det nog en tripp till stan =)

Varm i hjärtat

Publicerat: 2011-07-19 / 12:09:16 | Kategori: Katterna

Lova & Stumpan

Vi har 3 missar, Lova, Sessan & Stumpan. Tyvärr blir Stumpan lite mobbad av Lova & Sessan ibland :( Blir så ledsen, för Stumpan är världens sötaste & snällaste. Men hon har även skinn på näsan och pga hennes dåliga muskulatur där fram så har hon megakraft i bakbenen och sparkar & säger ifrån på skarpen om dom vill bråka med henne! Som tur va så händer det inte ofta men det är Lova & Sessan som brukar kura ihop sig tillsammans och sova och Stumpan blir lite utanför. Därför blev jag så glad när jag fick syn på det här när jag gick ut på balkongen nyss :)

God morgon

Publicerat: 2011-07-19 / 11:34:02 | Kategori: Min kamp

Igår blev det både morgonpromenad & 1 km simning så kroppen är härligt seg. Fast inte lika seg som igårkväll. Jag var inte trött i huvudet men kroppen sov i stort sätt så jag hade kunnat legat hela natten och bara kollat upp i taket & njutit av träningsvärken. Det är en skön känsla:)

Nu har Kari bara 3 dagar kvar till semestern. Det var meningen med en tripp första veckan upp till Härnösand för att träffa goda vänner men så känner jag att jag inte riktigt har någon som jag vill lämna katterna med just nu. Jag vill kunna lita på den personen fullt ut att dom får det dom behöver. Så det får bli en annan gång. Samtidigt så är jag så peppad för träning att jag inte vill förstöra det goa flytet jag har just nu.

Lite ledsen är jag idag över att jag inte kommer att få någon hjälp på Wemind. Den psykologiska mottagning som min läkare skickat remiss till. Ringde imorse och frågade vad som händer. Dom har mottagit alldeles för många patienter och har helt enkelt inte plats och brist på personal. Nu är det i stort sett bara svenska kyrkans psykologer el psykologinstitutionen som jag kan vända mig till. Som killen som satt på Weminds kontakttelefon sa. Har man pengar, inge problem men vad ska vi vanliga svenskar göra? Han tyckte jag skulle gå ut i GP när jag berättat om hela min berg O dalbana fram & tillbaka. Hemskt att det är så många som går och må dåligt och det inte finns hjälp att få. Nu känner jag mig någorlunda stark och tror jag kan klara detta men hade det varit för 3-4 år sedan så hade det vart illa!
Jag ska ringa runt några samtal & se vad det finns för möjligheter men inte idag. Orken försvann efter samtalet på morgonen. Ska försöka städa upp här hemma och tänka på annat. 

Solen skiner där ute iaf och jag har inte gett upp hoppet :)

KRAM


Kvällspromenad i Skatås

Publicerat: 2011-07-17 / 00:06:47 | Kategori: Viktnedgång & Träning





Det blev en skön promenad i skogen men nu är mina ben helt slut. Mina vader känns som tegelstenar!
Vi gick ett bra tag. Utan bil el cykel så får man gå en bit bara för att ta sig till spåren. Väl där så blev solen så där fint kvällsvacker och det var supermysigt att gå genom skogen.

Det var dock slut på batterierna till kameran därav dom suddiga bilderna! Stötte på ett rådjur och kom jättenära men så klart så hade jag förbrukat det sista av batterierna som fanns kvar. Den var väldigt nyfiken på oss iaf :)Kari skrattade under promenadens gång. Så fort jag såg ett bra ställe att fota skrek jag -STOPP!! Då fick han inte röra sig:)

Nu blir det kudden. Kram & Godnatt!


Plötsligt händer det

Publicerat: 2011-07-16 / 17:02:19 | Kategori: Allmänt


Igår blev det mkt riktigt tacos men inget sedervanligt spel utan vi satt & plippa på nätcasinot på datorn. Ja vi gillar videoslots :) Men det är inte ofta vi sätter in pengar själva. Det är väldigt svårt att vinna på nätcasino. Vi föredrar att testa lyckan på "riktiga" casinot. Men det vet nog dom flesta;)

Fördelen med nätcasinot är att man titt som tätt får några Freespinn att utnyttja Man får alltså spela ett tag gratis & det man vinner får man om man sedan lyckas omsätta det sisådär 25 gånger. Det är grymt svårt!

Nu har dom haft väldigt mkt freespinns och jag har haft en väldans tur. Från 5 till 70 euro jobbade jag upp casinobonusen. Men skulle jag se röken av pengarna så skulle dom omsättas. Vi spela på & satt där och skojspela mest. Vi tänkte att det är inte en chans att jag lyckas omvandla allt till riktiga men PANG PANG PANG så vann jag hela tiden och tydligen spelade vi så pass länge att allt hann omvandlas så när jag sista gången vann 40 euro och gick in och kollade status så stod det 1003, 20 sek som jag kunde göra ett uttag på. Wiiiee !
Har inte ens satsat nå egna pengar så vinner jag 1000. Vart huuur glad som helst! Så nu ska jag unna mig lite som jag inte kunnat göra annars. Börjar med en klippning sen ska jag försöka hitta mig ett par brallor:)

Idag sov vi väldigt länge för att vara oss. Mumsa frukost så gick vi iväg & spela lite basket. Mer har inte hunnits med. Var å handla så vi kan laga lite mat för ikväll. Jag hade 2 kotletter i frysen så det får bli det med stekta champisar & bea & tzatziki och massa go ost för min del. Kari är petig när det gäller ost, konstiga människa :)

Ikväll ska vi ut till Skatås & springa/promenixa. Skönt elljusspår och mkt bättre för mina fossingar. Ska testa att börja springa lite smått. Smått blir nog 10 meter för jag lär inte palla mer ha ha!


Här spelar vi basket nästan varje dag.
Vid en närliggande skola med en helt nybyggd fotboll/basketplan.



Skön känsla

Publicerat: 2011-07-15 / 13:26:55 | Kategori: Viktnedgång & Träning

Var ute på en rask promenad efter frukost. Perfekt väder för att vara ute och röra på sig.
Mulet och lite duggregn el säger man dagg?? Det var iaf mkt uppfriskande att komma ut.
När jag hade gått runt min vanliga runda på 45 min så kändes det inte som jag ville stanna så jag tog ett varv till :) Så nu har jag gått 1,30 min och är mkt nöjd. Sista kvarten öste regnet ner så jag är lite frusen och fötterna är lite möra men ett långt varmt bad kan göra susen. Men först lite sit ups och några lyft med hanteln sen är jag officiellt igång på allvar med träningen :)
                
                          Ikväll blir det som ofta fredagstacos, film och kanske lite spel.


Trattis & Film

Publicerat: 2011-07-15 / 08:50:06 | Kategori: Allmänt

Min kropp har ställt in sig på något nytt tror jag. Jag KAN inte sova längre än till klockan 7.  Katterna går inte heller att "beskylla" för jag ligger redan vaken innan dom börjar med sin "vi-vill-ha-mat-terror". Men det är inget jag klagar på direkt! Jag är pigg när jag vaknar & dagen känns helt plötsligt mkt längre :) Det är som om kroppen känner av att nu e det sommar, här kan man inte ligga & sova!

Jag blev glatt förvånad när jag fick en  matvåg i försenad födelsedagspresent av syster i Norrtälje! I Onsdags när vi skulle åka hem fick jag även med mig lite röda vinbär & en burk med trattkantareller. Fick tips om att göra trattstuvning till omelett, vilket passar sig ypperligt till LCHF. Så det fick det bli igår och det blev kanongott!
Orkade bara halva min omelett så jag får en riktig god frukost dessutom :) Kaffet puttrar på i köket. Älskar ljudet & lukten av nybryggt kaffe!

    



Till frukosten tänkte jag titta klart på Zack Snyders Sucker Punch.
Började titta igår & hade inte för stora förväntningar. Lite som Kill Bill kanske och det stämde rätt så bra.
Snygg film i sig och början var riktigt bra filmad men sen svävar den iväg lite. Men jag tycker det är intressant med lite knasiga filmer. Det är roligt att se hur regissören har tänkt som. Kill Bill är är väldigt speciell och har en förmåga att hålla intresset uppe hela tiden. Sucker Punch lyckas inte riktigt hålla kvar gnistan.

Men tillräckligt för jag ska vara intresserad;) 




Kaffe & OmelettpLätt till det sen får det bli en powerwalk i regnvädret.

Puss & Kram


Härliga dagar i bildregn

Publicerat: 2011-07-14 / 14:49:55 | Kategori: Resor

Mammas balkong i Stockholm/Södermalm

Jag har haft ett par härliga dagar ute på landet i Norrtälje. På söndagsmorgonen tog jag tåget till Stockholm & sov en natt hemma hos mamma. På måndagen åkte vi tillsammans ut till syster Mia & hennes Erik som bor i vackra Norrtälje. Fick se lite av innerstan innan vi åkte vidare ut till deras hus. Underbart mysig stadskärna med sin gamla idyll. Glömde kameran i bilen så det blev tyvärr inga kort därifrån. Men väl ute hos Mia & Erik sprang jag runt med kameran i högst hugg. 

Det blev en väldigt kort vistelse men vi hann med mkt trevligt. Vi har grillat & druckit gott, badat, hälsat på systers fina häst, myst med kissarna och plockat bär från Mias monsterbuske med röda vinbär. Vädret log mot oss förutom en kort stund på Tisdagskvällen med lite åskmoln och regndroppar men vi satt tappart kvar ute och ignorerade dom mörka molnen som tillslut beslöt sig för att dra vidare.


Framsidan av huset. Renovering av tak pågår.


På farstutrappan fanns både det ena & det andra. Syster har så kallade gröna fingrar :) Det var en oas med härligt grönt & blomster som hon planterat runt om huset. Underbart. 





Stora vinbärsbusken.
Har aldrig sett så mkt vinbär i en buske förut. Det var tjockt av klasar när man vände på grenarna.






Runtom alla hus har det byggts gärdesgård Det är så galet fint! Får "barn i bullerbynkänsla" och bara av att stå still och titta runt i omgivningarna gav balsam åt själen !





Stor tomt.


Baksidan av huset.


Första kvällen kom moster Inger & hennes man John och hälsade på. Väldigt trevligt då jag inte sett dem på länge! Mia & Erik bjöd på god grillad lax, baconinlindad sparris & god sallad! Solen lyste & jag knäppte kort :)



Inger & John                                                              Fina syster


Erik är grillmästare





Mia & Eriks fina Gusten blir klappad av John.


På nästa kort kan man tro att det är dom fina rosorna jag vill visa men i själva verket pågår en mördarsnigel jakt i bakgrunden. Vid skymning kryper dom fram. Fy vilka läbbiga krabater. Mia kunde fånga upp mot 200 en kväll, el fånga...."röja undan" :)




Vi var som sagt och hälsade på Nikita, min systers fina häst. Det var första gången för mig att träffa henne och hon var minst lika fin som jag sett på kort. En glad tjej som gör sig bra på kort :)



Bredvid stod även kompisen Mys. En blond söt liten sak! Där fanns det kärlek !



 


Mia & Eriks söta missar Gustenplutt & Elora. Tro om jag trivdes? :)




Trädgården i morgonljus


Gusten & mamma myser.


Underbara dagar!




Sommar

Publicerat: 2011-07-07 / 08:44:51 | Kategori: Allmänt
De flesta vet varför bloggen legat i vila ett tag, så jag skippar förklaring. Livet är en berg-o-dahlbana helt enkelt. Det är bara att spänna fast sig och åka med..vare sig man vill el inte :)

Känns underbart med sommar nu! Vintern har alltid varit en favvo hos mig men jag börja tina upp :) Vet inte om det är pressen att man ska vara så fin, smal och ha snygga sommarkläder som tidigare har gjort att det blivit jobbigt. Nått skumt är det iaf.

Så, hur har det gått med allt.
Jag fortsätter att minska i vikt. I Tisdags var jag till dietisten & vägde mig och jag hade tappat 3,2  kg sen sist (väger mig en gång i månaden) och det var jag riktigt nöjd med efter inte ha tränat så mkt pga sjukdom, fuskat med godsaker och hade megafusk när mammsen var här och hälsade på i midsommar. Jag trodde inte det hade hänt något !

Den våg som jag har vägt mig på hittills förutom hos dietisten, kommer jag inte åt förrän sista augusti. Vill väga mig på samma våg så jag verkligen ser hur mkt från start som jag har tappat. Därför vet jag inte hundra hur mkt jag sammanlagt gått ner just nu. Kroppen var dessutom uppsvälld och vätskefylld (röda v) i tisdags när jag ställde mig på vågen hos dietisten. men jag tror jag har nått -15. oavsett så ser jag iaf hos dietisten hur mkt jag går ner varje månad så jag har lite koll iaf. Det är bara att fortsätta i samma anda.

Tänkte lägga upp lite bilder men datorn ville inte gärna ta drivrutinerna som fanns till min nya mobiltelefon där dom flesta bilderna ligger :( 

well well.. promenix? ja visst!




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!