Tappar förståndet

Publicerat: 2011-08-31 / 18:41:11 | Kategori: Allmänt
Jag tror jag håller på att balla ur. Min kropp gör inte som jag säger. Säger till mig själv att sluta men jag fortsätter som om jag fullständigt är döv inför mina egna tankar. Huvudvärken har dunkat på hela dagen och alla samtal jag haft idag med andra känns bara fel. Kan inte prata och kommer det ut nått så vill jag bara radera det 1 sekund senare. Hur kan man hamna här?? Får jag inte någon att ha terapisamtal med snart så spricker jag. Gråten sitter i halsen men samtidigt känner jag mig inte speciellt ledsen.

Nu ska jag säga till mig själv att äta och gå ut på promenad och jag tror jag kommer att lyssna denna gång för jag är riktigt hungrig!

Designen på bloggen är crazy och ska ändras. Det blir så när man inte är i sitt sinnes fulla bruk :)

KRAM

1,5 kilo

Publicerat: 2011-08-31 / 09:54:42 | Kategori: Viktnedgång & Träning


Just nu är jag i en sån riktig jobbig period. Tokstressad för egentligen ingenting. Blir totalt uppslukad av olika små projekt jag håller på med och sen får jag dåligt samvete för att jag inte hinner med nånting annat. Vad jag än gör så känns det som jag har 1000 saker till att göra. Det är så obehagligt! Igår höll jag knappt på att ta mig ut ur lägenheten men min goda vän Anna peppa på mig på telefon och tillslut kom jag iväg till varmvattenbassängen!
 
Den har ju haft sommarstängt i 2 månader och vad jag hade glömt bort men kom på under spårvagnsresan på väg dit var att där fanns ju faktiskt vågen som jag vägde mig på från första början den 15 mars, då jag låg på 130,5. När jag kom till sahlgrenska hade jag redan gått ner 10 kilo men deras våg skilde sig lite från  varmvattenbassängen. Det spelar ingen roll så länge man utgår från samma våg och iom att rehabbassängens våg var den första så kommer jag fortsätta utgå från den.

Den 15 mars vägde jag 130, 5  & igår 30 aug... 112 kg =) 18, 5 kilo har jag gått ner! 1,5 kg kvar och jag har nått mitt andra delmål på -20 kg. SÅ glad och besöket gav mig mkt! Önska bara min stress och oro kunde försvinna med lyckan. Det blir väl bättre så fort jag vet vart mitt liv är på väg.

Idag är det cellprov på munkebäcks MVC.
Möte med diakonissa i kyrkan imorgon ang hjälp med psykolog.
Nästa tisdag, möte med AF

Nu ska jag ut och ta mig en rask promenad så kanske endorfinerna puttrar igång. Kryper i kroppen på mig :/

Puss

Galet

Publicerat: 2011-08-30 / 15:05:53 | Kategori: Allmänt
Galet irriterande när bloggdesignen helt plötsligt väljer att haverera utan att jag ens varit inne i kodmallar el stilmallen. Nu vet jag inte vad jag ska göra åt all röra. Därav ändringarna här inne. Kari var nyss hemma och åt en sen lunch. Jag ska packa väskan och bege mig till min kära varmvattenbassäng som öppnar idag efter 2 månaders sommarstängt! Ska bli grymt skönt!

Senaste

Publicerat: 2011-08-30 / 10:31:50 | Kategori: Allmänt
Det har inte blivit mycket bloggande på sistone, trotts att jag egentligen har massa att blogga om. Är fullt upptagen med stickning, promenader och planering. Det har beställts tärnklänning då jag på nyårsafton står som brudtärna på min bästa väns bröllop. Det blir en underbar dag/natt ! 

Klänningen kommer vara i guld och rosetten i en ljusare guldfärg. Enkel men snygg som man kan använda till fler fina tillställningar. Med bruden i Malmö och den andra tärnan placerad i halmstad träffades vi under en lördag i Göteborg för tärnklänningsjakt! På 1 timme var klänningen beställd med färgval och storlekar. Snabbt och smärtfritt och vi kunde fortsätta lördagen med att bara vara och umgås. Längesen jag hade en sån trevlig dag faktiskt! Mycket tok och skratt!




Lyckades fynda lite andra kläder häromdagen. 50 :- per plagg, det kallar jag fyndpris! Köpte bla en sjal för 30:- och en fin bolero i fina höstfärger som jag kom i men som var lite trång. Det blir ett bonusplagg tills jag gått ner lite mer i vikt.



Bolero och en sjal 30:-


Karis mamma var här på besök och fika kaffe och kaka. Världens mysigaste! Kommer alltid med mat och leksaker till kissarna och en massa grönt och bär från hennes eget land. Synd bara på kattallergin då hon inte kan stanna så länge.

Annars har vi ätit gott och druckit gott. Kari har börjat jobba och lova har upptäckt hatthyllan :)





Katt i hatt.


Nu är det dags för promenad och inhandla lite nytt garn, virknål och en bredare synål till garnet. Har för stunden 4 olika stickningar igång och det är hur kul som helst. Får visa senare hur det går. Igår lärde jag mig att sticka Ribb tack vare Sofie. Hade tidigare suttit 3 hela timmar och slitit mitt hår för att jag inte fick till det. Förstod att det var någon simpel missuppfattning och med Sofies knuff i rätt riktning så kunde jag gladeligen fortsätta framåt:) Man lär sig hela tiden nå nytt! Så komplicerat är det inte!

Ut i friska vädret ! Puss

Pizza LCHF

Publicerat: 2011-08-18 / 01:19:10 | Kategori: LCHF

Lovade att lägga upp LCHF pizzan så här kommer den.  



 
Botten
120 g philadelphiaost
4 ägg (små ca 58g/ st)
1,8 dl grädde
0,6 dl Parmesan (eller annan smakrik ost)
1 matsked Italiensk salladskrydda eller annan krydda ni gillar till Pizza.
4,8 dl Riven ost

Tomatsås
1 burk krossade tomater
Kryddor efter smak,
1 grönsaksbuljongstärning

Låt koka upp och svalna lite.

Topping
Det du gillar

Gör så här
Ugnen 175 grader.

Börja med botten:
Klä en långpanna med papper. (hög kant på plåten, då det blir enklare att få en bra form på pappret,
så att inte smeten rinner ut för mycket).

Vispa ihop philadelphia, och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och parmesanosten, vispa ordentligt.
Blanda sedan i resten av pizza botten osten.

Häll allt på den papperklädda plåten, och bred ut till en jämn botten.

Grädda i 175 grader i 25-30 min tills den blir gyllene.

Under tiden kokar ni ihop tomatsåsen, och förbereder toppingen.

När botten är färdig, tar ni ut den. Läger på tomatsåsen och toppingen. Ställ in Pizzan i ugnen på 200 grader i fem minuter (tills osten smält). Ta fram låt svalna 5 min till. KLART

Går utmärkt att frysa, och värma i micron efteråt.



Äntligen

Publicerat: 2011-08-18 / 00:55:51 | Kategori: Pyssel


Jag har tänkt på stickning länge men igår blev suget för stort så jag gick och köpte mig ett par stickor och lite garn idag! Tänkte göra mig en enkel halsduk till att börja med. Det var längesen jag höll i ett par stickor men det var som att cykla. Hej å hå, vad det går och BRA dessutom, skoj!

Chock igen

Publicerat: 2011-08-17 / 19:47:39 | Kategori: Viktnedgång & Träning
Idag var jag till Sahlgrenska och träffade min dietist för uppdatering och vägning. Trevlig som alltid var hon. Känns riktigt bra att åka och träffa henne 1 gång i månaden.
 
Idag kändes det sisådär. 2 veckor utan träning och en hel del fusk med maten har lämnat en anings dåligt samvete. Dock märkte inte vågen av mitt lilla fusk så mkt då den stod på - 4,8 kg! Ni kan tänka er min förvåning. Jag satt helt förstummad över vad hon precis sagt till mig. Så nått "rätt" måste jag ha gjort. Efter att ha gått därifrån och grubblat ett bra tag så kom jag ihåg röda veckan vid förra vägningen så det var nog det som förvilla lite. Jag var dessutom säker på att jag hade vägt 119 vid förra vägningen men det hade tydligen varit 120. Idag ligger jag på 115 kg :) Nu är det bara att ta nya tag! Vid nästa vägning ska jag ha ett gott samvete :)  

En tripp till Ullared

Publicerat: 2011-08-12 / 21:49:25 | Kategori: Shoppat
Idag fick vi låna bil av Mattias & Anne och gav oss iväg till Ullared. Mitt första besök på Gekås var ingen höjdare men efter dagens besök kände jag mig rätt nöjd. Det är stort och jag tyckte det var svårt att veta om man riktigt hade varit överallt och kikat. Mycket rat finns det men ibland hittar man små guldkorn. Vår kassa tillät ingen storshopping men lite smått kom vi hem med.



Lampa till sovrumsfönstret, ljuslyktor och en vattenskål till kissarna. Kattleksaker och kattsnacks åkte med dessutom. Alltid kul att komma hem med lite presenter till hårbollarna:)

Jag köpte även en liten canvas för ynka 12:- som jag tänkte göra något kreativt med. Få se vad det blir.
När vi kom till jack/kappavdelningen tog shoppingen slut. Jag hittade till min stora glädje en höst/vårkappa som jag bara inte kunde låta bli att köpa med mig. Min nuvarande vinterjacka har blivit alldeles för stor och pösig så det var egentligen inget att tänka på. Slipper man det tråkletandet senare! Trotts en billig peng för den kappan så flödar inte pengarna direkt så vi fick nöja oss för denna gång. Benen var trötta och vi skulle hinna hem till Göteborg innan Mattias slutade dessutom så det gjorde inte så mkt. Bara resan i sig tillsammans var mysig!

När vi kom hem så blev det grillning och snart lite film. Underbar dag!


Snart är mitt ljusa hår inte så ljust längre..

Sega dagar

Publicerat: 2011-08-09 / 01:13:37 | Kategori: Inredning, Hemma

Just nu händer det inte så mkt. Vädret har havererat så bad och solning är uteslutet. Vad gör man då? Donar i lägenheten! Sen jag & gubben flytta in för ett år sedan så har det inte hänt så mkt. Möbler står på sin plats sen har kreativiteten inte direkt flödat. Med fotoväggen, så kom suget tillbaka att förändra och göra bättre. Finns mkt som ska fixas och köpas in till hemmet men man får ta lite i taget.

Igår fålla jag upp ett par nya gardiner till köket. Det var jag kanske SÄMST på men det blev någorlunda rakt iaf. Idag åkte vi på IKEA och köpte några nya blommor, krukor, fotoramar och en slampig matta. Ja, en matta kan faktiskt vara slampig och vulgär. Man skämdes nästan när man bar hem den. Det är den halmmattan (plast) med en rosa rad och tusen fransar på som finns att införskaffas på IKEA. Den är riktigt ful egentligen ha ha! Men för 100 kr så tyckte vi att den skulle bli lite rolig ute på balkongen tills vi fått dit trall. Det blir så galet kallt på betonggolvet så det behövs nått under fossingarna. Resultatet blev godkänt.
Fotoväggen utökades med 2 fotoramar till idag. Mer än så blir det inte. Vi äger redan en slampig matta, vill inte ha en vulgär vägg dessutom. Nä, det hade blivit för mkt med fler ramar.

Kanske är det någon som känner igen sig?:)




Vi var duktiga och rensa och sorterade källarförrådet idag och där hitta jag en helt fungerande (??) ljusslinga till min förtjusning! SOM jag älskar ljusslingor. Stuva in den i mina zinkhus och använda som lampor i köksfönstret. Riktigt mysigt! Men det var svårt att få till bra kort!
Imorgon är det fortsatt gardinfix. Rensning i sovrummet. Kanske någon tavla som åker upp och en rejäl städning. Det får gärna fortsätta regna med andra ord. 


Ingen båt, inget bad

Publicerat: 2011-08-06 / 15:13:10 | Kategori: Allmänt
Dumma väder :( Istället sitter jag här i total koma efter att ha sovit någon timme. Klev upp tidigt för att vara beredd på packning och det mynnade ut i detta groggy tillstånd.  Det  har slutat regna iaf så det blir en grill här hemma istället. Dagens jippie blir en tur till ÖB, så skoj ska vi ha :)

Regnig Fredag

Publicerat: 2011-08-05 / 22:46:00 | Kategori: Allmänt
Sitter med ett glas kallt mousserande vin och väntar på att Kari ska bli klar i telefon. Vi tog en paus i filmen "The Breed" från 2006. En skräckis med massa rabiesinfekterade hundar, härligt;)

Verkar bli båt imorgon om vädret håller sig någorlunda i schack Hoppas hoppas! Idag trodde vi på fint väder och en planerad tripp till Brännö igen men regnet öste på. Istället blev det en lugn dag hemma och jag fick äntligen igång min fotoväggsprojekt i hallen! Det ska upp flera ramar längs sidorna och bytas ut en del foton så småningom. Nu är det mest bara på kissarna men det är nog fint tycker jag :)



Lova mår mkt bättre och har slutat rusa in på toan varannan minut. Upptäckte dock att jag gett henne en liten för liten dos så jag tar det säkra för det osäkra och ger henne nån extradag istället. Inget hon direkt säger nej till för hon fullkomligt älskar medicinen! Där oroa jag mig en hel del i onödan.

Nu blir det fortsatt filmvisning på sankt pauli !

Fick höra att man inte kunde se filmklippet som las upp igår. Ska ta och ändra inställningarna senare.

Puss!

Husjakt?

Publicerat: 2011-08-03 / 23:43:12 | Kategori: Allmänt

Dans på Brännö brygga

Publicerat: 2011-08-03 / 23:13:39 | Kategori: Allmänt
Det bidde en heldag ute på Brännö denna varma Onsdag. Riktigt göttigt och skönt i vattnet. Vi tog med oss engångsgrill och förblandad drink. Som vanligt springer vi den långa vägen tillbaka till bryggan och missar båten precis! Men vad gör det i det sköna kvällsvädret. En timmes väntan gick fort. Vi mata små och stora pippisar av brödet som fanns kvar till deras förtjusning. En fin svan kom även nära och hälsa på.

Nu ber jag dock till vädergudarna att lördag blir en fin dag så vi kan åka ut med båten på Mjörn för övernattning. Hav i all ära men den sjön är numera mitt favvoställe! Längtar.




Skön båtfärd tillbaka till Saltholmen






RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!