Älskade Tisdag. Knasiga Tisdag

Publicerat: 2012-01-31 / 10:54:47 | Kategori: Allmänt

                    
Tisdagarna är dom dagarna jag verkligen kan planerat helt utifrån mig själv då jag inte har nån kurs att passa. Det ända jag har planerat är mitt varmvattenspass klockan 16. Dock tar jag mig aldrig tid att sätta mig ner och göra sånt som jag kanske helst av allt vill göra. Jag har jättesvårt att göra "bra" och avslappnande saker för mig själv om man inte räknar med träningen då. Just nu känner jag lite panik över att jag har en hel dag framför mig och jag borde faktiskt städa, diska och åka & handla fast jag även känner att jag egentligen bara behöver få vara. Kanske sticka el kolla på nån serie, bara slappna av helt enkelt. Men jag kan inte.  Som stickningen har helt fallit bort. Det var verkligen nått som gav mig extra energi då jag kände mig nöjd efter att ha skapat något. All ledig tid går åt till träning & planering av mat & vardag. Släpper jag allt här hemma skulle det bli kaos=P

Men jag ska ändå försöka göra nån kombination av dagen. Kom precis hem från ett pass på gymmet, gick mest på bandet (50 min). Tänkte att jag tar en dusch och kommer igång lite med disk och förbereder tvätt sen ska jag sätta mig ner och kika på ett serie avsnitt. Favoriterna just nu är Greys (som alltid), Revenge & Once upon a time. American horror story har jag även följt men dom har säsongsuppehåll.

Tycker synd om gubben min som jag precis pratat med i mobilen. Han har varit på Previa och har fått besked om att han fått tennisarmbåge. Så imorgon blir det sjukgymnast för hans del. Hoppas de får bukt på det. Verkar som ett nedrigt problem.


Up and away!

Publicerat: 2012-01-30 / 14:16:49 | Kategori: Allmänt
Hemma en kort sväng efter medborgarskolan för lite lunch. Tänkte ta mig till valhalla om nån timme för lite simning. Det var längesen jag var i "vanliga" bassängen och bara simmade. Har man 1 gång varit i varmvattenbassängen så blir det svårt att kliva i den lite kallare :) På medborgarskolan fortsatte jag på min målning i akvarell och det blir ganska bra faktiskt. Kan tom. tänka mig att rama in den när den är klar. Dom flesta i just denna kurs målar fina naturmotiv i ljusa färger, jag smackar på med generöst med färg och starka sådana dessutom =) Väldigt roligt för att inte tala om avslappnande Terapi helt enkelt.

Vikten står still just nu. Pendlar mellan 91-92. Men det har varit mycket styrketräning så det är inget jag tycker är direkt negativt. Visar bara att mina muskler jobbar på :) Men jag vill banne mig ner till 90,5 innan helgen. Det är ju melodifestivalstart (!) och det hade ju varit underbart med lite mousserande & färska räkor till! Fira lite extra :)



Fotosession i spårvagnen från i Lördags. Det var inte lätt med en skakande vagn :)

Pigg start

Publicerat: 2012-01-30 / 09:57:17 | Kategori: Allmänt
Imorse klev vi upp kvart över sju, fick i oss lite frukost och gick ner till gymmet. Kari börjar 9.30 hela veckan och jag ska inte vara på skolan förens vid 11 så vi passade på. Nu är man pigg, fräsch & nyduschad och jag ska bara ta mig en kopp kaffe och ett ägg så ska jag dra iväg.

Jag har haft väldigt tur med foten. Känner inte av nånting just nu och det gick jättebra på motionsbandet. Men jag kör med stödstrumpor ett tag till så vristen får lite extra stöd. På Tisdag ska jag börja träna vristerna i varmvattenbassängen igen. Har kvar en hel del övningar i huvudet sen jag hade problem med fötterna och vristerna tidigare.

Trevlig Måndag!

Lite down

Publicerat: 2012-01-28 / 11:35:12 | Kategori: Allmänt

Igår efter avslappningen stukade jag foten, rejält. Jag var i full fart på väg ut från skolan och jag tror kroppen fick en liten chock efter att först varit i djup avslappning och sen pang upp i stressmood. Jag kan gå på foten men det gör ont. Det är inte så jag måste uppsöka läkare i nuläget. Jag får se om det blir bättre. Det knaka till nått fruktansvärt då foten vred sig så jag hoppas inte det har blivit nått tok.
Så nu får träningen utebli ett tag, iaf promenaderna på motionsbandet. Varmvatten kan nog bara vara gott för vristen men nästa pass är ändå inte förrän på Tisdag. Tråkigt bara när man var så på G.
MEN, jag ska försöka göra det bästa utav den här dagen och jag tror den kan bli lite mysig ändå.

Nu ska jag hoppa ner i ett varmt bad. Linda om foten och göra lite ärenden.
Ikväll ska jag & Kari på 50-års kalajs.

Ha en underbar Lördag och ta det lugnt i halkan!


Gokväll

Publicerat: 2012-01-24 / 19:58:10 | Kategori: Allmänt

                                                          


                                            Det må vara vinter utomhus men det blommar inombords


Det har varit en härlig dag! Tisdagar har jag inte nån kurs på medborgarskolan...än, så Tisdag är den dag då man kan få gjort lite nytta.  Gick upp 06.15 för att jag & Kari skulle hinna äta frukost tillsammans.  Frukoststöket tycker jag är bland det mysigaste på hela dagen så jag går gärna upp tidigt och kokar ägg & kaffe. Så kommer man upp & får några extra timmar. Jag kan iof inte sova så länge annars heller på morgonen men 06 vaknar jag inte av mig själv iaf. 

Efter Karln gått iväg för jobb så tog jag tag med en väntande disk & sprang runt och plocka & dona. Skönt att få det städat. Kari har nämligen ledigt ons, tors & Fredag så det blir en tidig helg.

11.30 gick jag ner till gymmet och körde ett pass. 40 min på motionsbandet, lite mage och så körde jag rodden. Det kändes lagom då jag även skulle på ett varmvattenspass på eftermiddagen. Kari frågar om jag inte kör slut på mig med all träning men jag har aldrig känt mig piggare. Förut gick jag ändå en promenad på morgonen även fast jag skulle ha varmvattensträning på eftermiddagen. Det gäller bara att få i sig mat (rätt mat) & mycket vätska. Jag kör extra hårt nu men jag är så nära -40 så jag vill lägga in en extra växel så kan jag ta lite vila sen. Jag har planerat för skumpa & färska räkor den dagen vågen står på 90,5. Jag hoppas på att den gör det till helgen :)

Efter träning blev det lite lunch hemma & sedan en lång lekstund med kissarna. Jag lekte med dom tills dom låg stupade i sängen alla tre och då kände jag att jag också kunde lägga mig på soffan och vila en stund :) 15.30 gav jag mig iväg för varmvattensträningen. Det gick bra men det var lite väl mycket folk så när man skulle simma fick man simma zick zack =P Vågen stod på nästan 91 kg. Snart snart snart!

Kari gick iväg och spela en innebandymatch & jag funderar på att lägga mig i soffan & kika på nån film. Har "Drive" nedladdat men kommer inte ihåg vad den handlar om. Få se vad det är för nått. Hoppas ni har en mysig kväll. PUSS                                                       


Gymmet

Publicerat: 2012-01-23 / 19:58:11 | Kategori: Allmänt



Det blir väldigt mycket vikt & träningssnack här nu men det är just det jag är mest fokuserad på nu förtin.
Jag har kört mina dagliga promenader, tränat kondition & styrka i varmvattenbassängen 2 dagar i veckan & kämpat lite med mina hantlar som jag har hemma. Effektiv & skoningsam träning då min kropp lätt blir överansträngd & jag får ont i knäna pga min vikt.
 
Problemet just nu har varit att komma ut på promenaderna Dåliga skor & halt ute. Så tråkigt & jag vill inte känna att jag måste styras av vädret när jag vill ut och motionera. Kari har tjatat på att vi ska köpa kort på gymmet men jag har varit lite skeptiskt. Jag har aldrig varit förtjust i gym. Svettigt, instängt, dyrt & ytligt har varit mina anledningar. Men så hade dom gratis provträning hela förra veckan så jag tänkte,
jag får ge det en chans. Så i Lördags traskade vi ner. Vi har max 30 m ner till gymmet :) Och vilken succé det blev. Jag blev fast direkt.

Nu har jag varit där 3 dagar i rad och idag köpte jag årskort :) Perfekt att kunna använda motionsbandet nu när det ligger is ute på vägarna och när det dåliga vädret sätter in. För hey, vi bor ju i Göteborg, blås&regn-staden!

Jag är nöjd, mycket nöjd! Imorgon blir det dock min varmvattenbassäng, mitt favoritställe!


lampa

Publicerat: 2012-01-23 / 19:27:53 | Kategori: Allmänt


Den här hade gärna fått pryda mitt vardagsrum ovanför matsalsbordet.

Den lilla rosa

Publicerat: 2012-01-22 / 20:37:50 | Kategori: Viktnedgång & Träning



Jag väger mig varje morgon & varje kväll hemma. Inte bara för att hålla koll på att
det går åt rätt håll utan också för att sporra den medvetenhet man måste ha under
en hel dag.

Alla vägningar har jag skrivit ner i ett kollegeblock. Det kommer vara riktigt roligt
att ha kvar, både som minne men även som inspiration om motivationen sviktar.
Tyckte därför att det kanske hade varit roligare att skriva i nått lite finare & mer
hållbart så jag gick och köpte mig...den lilla rosa :) Förde över alla vägningar jag
haft hittills och nu känns det helt plötsligt ännu mer roligare att väga sig varje
morgon & kväll :) 



I december blev det en del X :)
 

Mått Januari 2012

Publicerat: 2012-01-22 / 20:00:49 | Kategori: Viktnedgång & Träning


Överarm :  -11

Biceps :      -11

Midja :        -25

Buk :           -27

Rumpa :      -24

Lår :           -14

Vader :        -4

Uppdatering

Publicerat: 2012-01-22 / 17:39:24 | Kategori: Allmänt
Möhippa för Sofie!

Jag och brudens syster Lisa möttes upp i Halmstad i slutet av november och tog bilen vidare till Malmö för kidnappning av blivande bruden Sofie. Systrarna hade bestämt träff för planering av bröllop men så blev inte riktigt fallet.



Det var en väldigt chockad Sofie som öppna dörren när vi plinga på. Lisa var redan anmäld
men att jag stod där blev en liten överraskning Det blev lite lägenhetskik då jag aldrig hälsat
på innan & senare lite god frukost men Sofie hade fortfarande ingen aning om att det var en
möhippa på G.

När vi ätit & surrat lite så var det tid för att meddela att det nog var dags för henne att packa
väskan:) Å tjosan! Det var en överaskad, chockad och något tokig Sofie som blev helt till sig i
trasorna, haha!




Sofie har precis fått reda på att vi ska iväg på äventyr ;)





När hon tillslut lyckats packa klart var det dags för bilresa tillbaks till Halmstad. Fram med grogg & slöja!




Världens finaste !



Väl framme i Halmstad mötte vi upp familj & vänner för lite lek på äventyrsfort. När vi lekt klart åkte vi hem till Lisa som hade förberett en supergod 3-rättersmiddag! Därefter? Fest, skratt & senare dans på krogen. Fick tyvärr inga bra bilder från festen :( Sofie fick iaf snajsiga ballonger i present & kreativiteten flöda ;)



3 år sedan jag själv var ute i krogsvängen & dansa. Det var helt galet skoj! Med trötta fötter vandra vi sedan hem till Lisa för lite nattamat :) Dagen efter då jag & Sofie skulle ta tåget hem så blåste det upp till storm. Så pass att blåsten tog tag i min tågbiljett och skicka iväg den ner på tågrälsen. Som tur var fick jag tillslut tag i den, bara för att senare få reda på att dom inte ens behövde kolla på biljetten på tåget för det var så kaotiskt med folk och förseningar, jahaja.


Julbord & mys i Norrtälje

Hemma hos Mia & Erik







Julbord

Man fick ta båt för att åka ut till denna mysiga lilla plats. Där hade dom dukat upp fint i små miniportioner.
Väldigt bra då man inte lastar på en massa mat på tallriken och sen inte orkar nånting mer.
Man vill ju smaka på det mesta :)







Lite annat blandat från jul






Kvällsfika

Publicerat: 2012-01-21 / 18:40:53 | Kategori: Allmänt
Det blev en väldigt sen lunch idag så varken hunger el sug infann sig så här på eftermiddagen
men nått måste man få i sig! Favorit just nu är Finn crisp med nån skink el kalkonskiva, keso,
groddar & röd paprika, mums!


Januari 2012

Publicerat: 2012-01-21 / 18:05:02 | Kategori: Allmänt
Utanför fönstret öser snön ner och man kan lugnt konstatera att det kommer dröja ett tag till innan man får njuta av vårens värme. Man har lite glömt bort att det faktiskt bara är januari än så länge då snön tidigare lyst med sin frånvaro.

Schemat dom sista månaderna har varit fullt. Jag har kommit igång med kurser på medborgarskolan där jag nu går 4 dagar i veckan och sysselsätter mig. Det har varit möhippa, bröllop och en kort Stockholmsresa. Flängande hit och dit och jag har planerat och prioriterat träning och mat så gott jag har kunnat.

Det har varit rörigt i huvudet och jag har till & från fått isolera mig lite från omvärlden. Denna ångest & stress alltså, fy fy. Men jag måste ändå säga att jag är riktigt stolt över hur jag själv har hanterat och tänkt dom senaste månaderna. För 1 år sedan hade jag haft ångestattack på ångestattack och ringt till sjukvården i ren panik men nu har jag själv klarat av att lugna ner mig och tänka logisk så fort herr ångest har knackat på! Det bästa är att det fortfarande kan bli så mycket bättre :)

Vikten har trots jul & nyår med mycket fest och gallej fortsatt att minska. Planering och vilja är min nyckel och jag är fortfarande så grymt bestämd och fast besluten att jag kommer att klara mitt mål och hålla vikten.



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!