Jul & nyår 2008

Publicerat: 2008-12-30 / 12:36:10 | Kategori: Allmänt

Tänkte jag skulle blogga under julen men det fanns aldrig riktigt rätt tillfälle
Så jag uppdaterar nu istället.Jag har haft  turen att få kämpa mig igenom en halsfluss med diverse symtomer.
Hua sommarstugaLängesen jag var så här sjuk. Fanns inget annat än att åka till akuten för läkarbesök.
Nu har jag fått penicillin & det känns mkt bättre.
Men hade ordentliga sår i halsen så det gör fortfarande riktigt ont när jag sväljer.
Extrem värk i allas dess slag är verkligen fruktansvärt. Tandvärk, ryggvärk, öronvärk osv.
Tänker bara på dem som går runt och har kronisk värk, usch vad otroligt jobbigt.
Jaja som tur va så går detta över förr el senare iaf.


Vår jul

Var väldigt lugn & skön. Vi var mestadels hemma. På julafton kom Kärlekens dotter Karoline på besök & på juldagen kom vår gemensamma jobbarkompis "steppan" med hans dotter Emma förbi på lite tackos. Lite paus i julätandet  kändes som en bra idé för en hel del rester blev det!                                                                                                      Karoline
                                                                         

Vi köpte dessutom lite jox till lägenheten när vi var ute & skulle handla julmat för en billig penning. Vi fick hem ett par ljuslyktor i glas (fast jag använder dem till skålar), 3 Tavlor med rosmotiv,  2 ljuslyktor till i glitter med runda småspeglar som dekor, riktigt fina! Köpte även små billiga skålar till julsillen & nån keramiktomte.
Riktigt skönt att äntligen hittat några tavlor som vi kan ha över soffan i vardagsrummet. Hittills har vi haft en väggljusstake som iof suttit fint där men det ser lite fjuttigt ut på väggen. Över dessa tavlor tänkte vi vasin liten spotlight så vi får lite extra ljus till vardagsrummet då det mesta går i svart.
Ljuslyktor mörkt vs ljust.
Ljuslyktor nr 2 som jag använder som skålar ist.


Ska ta mig en ipren & gå å vila lite sen ska jag försöka få upp tavlorna på väggen. Katterna sover & kärleken är & jobbar.

Slappnar av till jul

Publicerat: 2008-12-22 / 18:33:50 | Kategori: Allmänt

 

Nu är det bara 2 dagar kvar, knappt!   

 I år tog jag ett beslut som båda är jobbigt & samtidigt skönt.
Varje år firar iaf jag mamma & syster + hennes pojkvän ihop. Antingen firar
vi i Härnösand som jag ursprungligen kommer ifrån el i Stockholm hos min syster Mia. 
Men i år har jag bestämt mig för att stanna kvar i Göteborg & fira jul med kärleken

Kämpar med en inbitande depression som mer el mindre försvunnit men under dem 2 senaste månaderna känner jag att jag är på väg ner igen & jag blir livrädd över detta men försöker att inte få panik å ta en dag i taget. I jobbet har jag kommit upp på 50 procent men jag känner att det kan lika väl rasa vilken dag som helst, vilket jag för allt i världen hoppas att det inte gör. Efter resan upp till begravningen kändes det som om all luft gick ur & Jag har inte riktigt slappnat av förrän nu. Lusten att sätta mig på ett tåg igen för att fira jul i Stockholm finns inte. Jag vill vara i hemmets lugna vrå.  Äta go mat & kika på tv. Som max ta en promenad i vintervädret med käreken.


Att säga detta till sin mamma som sett fram imot detta var fruktansvärt jobbigt men jag vill försöka tänka på mig själv i år. Nu när både syster & mor vet om detta känner jag att jag äntligen kan pusta ut. Det ska inhadlas diverse gosaker ikväll sen är det bara att mysa julen !

Nu ska det strax inhandlas julskinka !!;)

   God jul & trevlig Måndasgkväll!/ Tove


Hemma i Göteborg

Publicerat: 2008-12-21 / 16:03:48 | Kategori: Allmänt
Kom hem måndag kväll förra veckan & var mer död än levande men GLAD att vara tillbaks hemma i Göteborg. Resan var riktigt jobbig men begravningen blev jättefin. Det gick bättre än väntat.

Snön föll konstant i början när jag kom upp & jag jubla inombords. Här nere har man sett  vit mark 1 halv dag tror jag bestämt. Riktigt tråkigt vinterväder. Snön är vacker & skänker ljus i mörkret under vintern dock kändes det oroligt när vi skulle ut på vägarna upp till sollefteå på begravningsdan. Som tur va gick det problemfritt.

 
° En bild från Murberget; Härnösand där jag & mamma var på julmarknad.

Dagen för morfars begravning startade mamma & jag upp med att gå & titta på Lucia på Härnösands Sambiblotek. Elever från kappelsbergs musikhögskola hade kommit för att lussa. Jättefint men blev så arg när jag filmat massor och inte fått med allt! Glömde å spara ;) Blir ingen bra kvalite vilket fall & filmen är åt fel håll men här är början av tåget då dem kommer ner för trapporna.

 

♥ luciatåget i lite bättre kvalitè.

Paus från vardagen

Publicerat: 2008-12-09 / 18:44:02 | Kategori: Allmänt
Snart bär det iväg.

I morgon jobbar jag min sista dag i veckan för att sedan på Torsdag åka upp till Härnösand på min morfars begravning. Skönt att ta en paus i vardagen men jobbigt att åka upp underder dessa omständigheter.  Kommer sakna K riktigt riktigt mkt ! Dock tror han nog något annat efter en illa ogenomtänkt kommentar från mig ikväll ! Det missuppfattades totalt :(
Men det hinner redas ut som allt brukar göra. Fullkomligt älskar karln  

Det är alltid skönt att komma hem till mamma & förra året vid jul var det nästan magiskt! SÅ FINT hon hade gjort det! Nu kommer det med all säkerhet vara som vanligt hemma hos henne. Tycker så synd om mamma just nu som får kämpa först å främst med sin papas bortgång men åxå själva begravningen å allt som hör där till. & vad händer med mormor?? Hon kämpar & sliter medans en gnagande osämja med hennes syster eskalerar. Min moster är (& jag skäms inte för att skriva detta) totalt totalt hopplös. Elak, egoistisk  & saknar tajming !! Hon kan vräka ur sig vad som helst när som helst. Jag ser inte fram emot att få träffa henne. Men nu är det morfar som ska stå i centrum & allt annat får suddas ut så länge. Lättare sagt en gjort? Det lär vi få se.


♥ Några bilder från mammas lägenhet förra julen.

Sessan verkar trivas bra här hemma men Stumpan är fortfarande borta. Vi har satt upp lappar med telefon nr men ingen ringer. Varenda gång jag tänker på Stumpan så hugger det tag i magen !! Jag hoppas för allt i världen att nån har tagit hand om henne. Vill försöka tro det. När jag kommer hem från norrland efter begravningen så ska jag gå med Sessan till vetrinäran & kolla så allt är ok. Hon har varit totalt undernärd under en tid så det är nog det bästa man kan göra.

 
♥ 2 roliga bilder på först Stumpan & Sessan tillsammans &  Sessan själv.

Jag hoppas att ala har en trevligare jul än vad jag haft hittils med mkt ljus & mys ! Ska försöka koppla av mer när jag kommer hem igen. Nu är allt för upptrissat. Ett rejält julbord med öl & julmust vill jag ha & ett par lediga dagar! Detkan göra susen. Puss!

Sessan

Publicerat: 2008-12-06 / 13:51:57 | Kategori: Katterna
Här har det varit en lugn förmiddag. Kärleken har varit & dömt innebandy. Jag har spelat turnering i poker & myst med katterna. Nu kom han precis hem & vi ska iväg å titta på TRAV hemma hos en kompis till honom. Är inte så speciellt intresserad av trav men jag nöjer mig vid att va sällskap. Få se om jag hinner köpa ett par skor som jag hitta igår innan vi åker.

Stumpan är fortfarande försvunnen. Vi var å leta efter henne igår utan lycka:( Mår dåligt så fort jag tänker på att hon är ute i kylan helt själv!
Vi har som tur va Sessan (hon blir kallad d tills vidare)
här sen får vi se vad som händer.

Me & Sessan idag

Stumpan !!!

Publicerat: 2008-12-05 / 00:35:18 | Kategori: Katterna


Stumpan !! En av kattungarna som vi haft hemma hos oss som jag blivit riktigt fast vid !
Jag har en main coon 75 procent hemma, Lova, världens bästa tjej.
Kari min sambo berätta att hans dotter 20 år tar hand om 2 kattungar från hennes barndomshem.Stumpan& svarta lillan. 

Vi har tagit hamd om dem i omgångångar eftersom jag fullkomligt avgudar å älskar katter. Stumpan som visas på bild är numera försvunnen :( Mina tårar rann när jag fick reda på detta!!. Vi ringde för att höra om vi kunde ta hand om katterna tills vi hittat hem åt dem för hon ville intre ha dem.

Vi har pratat med min sambos dotter efter detta men hon vet inte själv, väntar på samtal från henne snart, Jag dör!!!

Sorg vid jul

Publicerat: 2008-12-04 / 14:11:52 | Kategori: Allmänt
 

Första advent
kan vi stryka från almenackan i år.

Här brann ljuset på måndagen & inte kändes det som förut.
Den stabilitet jag känt är borta. Jag har ångestattacker igen & mår allmänt dåligt, psykiskt som fysiskt. Försöker att se det som är positivt men det folk inte fattar är att den bitterhet jag har samlat på mig efter mina drastiska humördalar under årens lopp är för svår att bli av med. . . .
Lördag morgon
02.30 dog min morfar.
 Ord är överflödiga. Han blev 90 år.

Han var den enda förutom mamma som verkligen brydde sig om mig i släkten. Ingen annan har ens försökt lära känna den Tove han fick lära känna. Morfar lämnar en redan splittrad familj i sorg. Hoppas att han finner vila & träffar min bror. Jag saknar er båda

Dikten ur dödsannonsen :

När höstlöven fallit
och mot vintern vi går
med saknad och sorg
vi fäller en tår
Vi anade ej att vi
Dig skulle mista
att sommaren som gått
skulle bli Din sista
Vi ville så gärna
behålla Dig kvar
men Din stund på jorden
fullbordad var.
  
  Livet är hårt. För hårt för att leva ?


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!