Tacopaj
Denna goda paj åt vi ikväll med guacamole, vitlökssås & sallad.
Bästa är att det finns kvar till lunch imorgon.
TACOPAJ LCHF 4-6 portioner
Pajskal
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör
Smält smöret i en pajform i ugnen, 225°. Vispa ihop äggen och grädden och häll i formen och grädda till det blivit torrt och fått fin färg. Ta ut formen och låt vila.
Pajinnehåll
400 g köttfärs
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
tacokrydda (ekologisk)
halverade körsbärstomater
skivad gul lök
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl creme fraiche
Stek köttfärsen med kryddan enl anvisningarna på påsen (välj helst en ekologisk eller egenblandad krydda utan glutamat och socker).
Blanda grädde, creme fraiche och den rivna osten. Strö ut köttfärsen i pajskalet och lägg på tomaterna och löken. Häll på gräddblandningen och ställ i ugnen 10-15 min till ytan ser fin ut.
Guacamole
2 avocado
1 dl creme fraiche
1-2 tsk citronsaft
2-3 vitlöksklyftor
2 tsk olivolja
Mosa avokadon. Pressa över citronsaften och blanda i övriga ingredienser. Salta och peppra.
Jag hade även i en aningens spiskummin för den rätta smaken.