Mera värme, mera sol!

Publicerat: 2012-02-29 / 15:16:26 | Kategori: Allmänt
11 grader ute och solen skiner. Det sägs att våren har anlänt tidigare än vanligt men jag är otålig. Vill ha sommar, nuuu. Annars då? Jag har legat som ett kolli ett par dagar. Nog för att jag har några orosmoment hängandes över huvudet men den influensan tog knäcken på mig. Igår började jag känna mig någorlunda pigg & normal igen och idag känns det ytterligare lite bättre. Kom precis in från en härlig promenad. Stannade till 2 gånger och satt och sola ansiktet och sög in all energi strålarna kunde ge mig, underbart! Ska lägga mig och vila en stund tills Kari kommer hem från jobbet så blir det middag och sen en sväng ner till gymmet.

Tycker det är så tråkigt att bara skriva utan bild i bloggen så jag bjuder på 2 bilder på mig själv som jag tog tidigare idag innan jag skulle till medborgarskolan. Där ser man hur mycket utväxt jag faktiskt har. Man ser knappt det blekta =P Det går verkligen inte att ha lugg el utsläppt hår längre, ser tokkonstigt ut! I helgen ska jag eventuellt beställa tid hos frisören för nertoning om det inte är så att jag känner att jag kan hålla ut lite till.




Nu, vila!

Film!

Publicerat: 2012-02-23 / 20:28:04 | Kategori: Film

Kari är borta ikväll igen för dömning i Kungsbacka så jag tänkte gosa ner mig i soffan och kika film ikväll med. Det blev inte mycket till sova tidigare idag. Katterna hade race och jag kände mig alldeles för rastlös trots tröttheten. Tänkte att jag blir alldeles lagom trött för sängen efter en film. Filmen igår, Women in black var rätt ok för en skräckis. Den var snyggt gjord och hade bra skådespelare men jag börjar känna mig lite mätt på skräck. Jag har alltid varit en skräckfanatiker och jag trodde det skulle kännas rätt skönt igår med lite pirr i soffan och pirr fick jag men sen gav det inget mer. Skräck känns så platt numera. Man vill ha lite mer handling & djup!

Den här blir det ikväll! HUGO Cabret. Jag har längtat efter att få se den och jag tror
den har det där lilla extra som jag gillar :)



Lite om vad som står om filmen..


Ett äventyr fyllt med drömmar, kärlek, humor, värme och i botten en hjärtskärande historia om en ensam pojke – och allt detta i händerna på en enastående regissör som Scorsese som inte lämnar en enda scen åt slumpen. ”Hugo” kan inte bli annat än lysande.

Hugo Cabret berättar historien om en föräldralös pojke som lever ett hemligt liv inne i väggarna på en tågstation i Paris. Med hjälp av en excentrisk flicka försöker han lösa ett mysterium som kretsar kring hans döda far, den ilskna ägaren till leksaksaffären under honom och ett hjärtformat lås som verkar sakna nyckel. Filmen är baserad på Brian Selznicks prisbelönta och fantasifulla succébok

Det här är ingen vanlig familjefilm. Både barn och vuxna kommer att känna med Hugos öde och sköljas med i det enastående äventyret. De som dessutom har en svag punkt för filmvetarfakta kommer garanterat att få gåshud.


Vägning Sahlgrenska Februari

Publicerat: 2012-02-23 / 16:38:44 | Kategori: Viktnedgång & Träning
                                        

11.00 var jag på plats på Sahlgrenska idag och träffade min trevliga Dietist ;) Denna månads resultat blev ett litet el snarare stort rekord. Jag visste att jag gått ner mycket men som vanligt kommer jag ihåg fel siffror sen förra vägningen. Det slutliga resultatet från mitt kämpande denna månad blev -6,7 kg.

Jag funderade faktiskt lite för ett tag sen om det var något galet med mig i och med att jag rasat så väldigt mycket denna månaden men jag kunde ändå tänka om och se varför jag tappat så mycket. Pratade även med min dietist om detta och hon tyckte inte det var något konstigt med det. Jag har legat i med styrketräning som förmodligen fått igång min förbränning ytterligare, varit fortsatt noggran med maten och inte tagit några snedsteg (snedsteg för mig är SOCKER) + att jag under influensan inte hade någon vidare aptit. Har man feber också så ökar även ämnesomsättningen då kroppen måste arbeta på extra berättade min dietist.

Nästa vägning blir nog lite mer "normal" då kroppen "vant" sig mer vid styrketräningen. Det är inte mycket kvar till mitt slutmål om man tänker på hur mycket jag klarat av att gå ner hittills så jag BEHÖVER inte gå ner supersnabbt. Det är bättre att kropp & knopp hänger med i svängarna. Så nu ska jag försöka ta det lite lugnare med träningen. Ibland kan jag inte hejda mig bara för att jag tycker det är så himla skoj och det bådar ju gott inför framtiden då jag ska lyckas hålla vikten.

Kom hem från keramiken för ett tag sen och nu ska jag faktiskt gå & lägga mig och sova så jag blir frisk och kry!Träningen får vänta lite till. Hoppas ni har en bra dag för det har jag, trots det trötta. KRAM

Vilodag

Publicerat: 2012-02-22 / 21:36:28 | Kategori: Allmänt

Jag är fortfarande lika nedsatt så idag tog jag en vilodag från träningen. Var på plats på medborgarskolan vid 10 och då fick vi besöka några nya lokaler på victoriagatan som vi så småningom kommer att använda. Nyrenoverat och VARMT var det framförallt. Lokalerna på molinsgatan där jag hittills har varit är så fruktansvärt kyliga och det funkar inte för oss som har avslappningsövningar, yoga och qigong, man blir stel som en pinne!

Vi fick även kika in på ett snabbt studiebesök i samma byggnad där det pågick en kurs i silversmide & oljemålning. Silversmide såg ut att vara riktigt roligt och jag ställde massa nyfikna frågor till damerna som satt och pilla :) Dock ingår inte silversmide i medvind, projektet jag medverkar i utan man får stå för kostnaden själv. Men jag tyckte inte det var alltför dyrt så det tål att tänkas på!

Efter medborgarskolan åkte jag hem och tog det lugnt. Vid 14 kunde jag inte hålla ögonen öppna längre så det var bara att krypa ner under täcket och sova. Behöver verkligen vila nu så jag blir frisk nångång!
Träningsvärken jag har från rump & benträningen ska vi inte tala om. Har även värk i ryggen men det är det en "skön" värk. Längtar till nästa pass!

Kari har farit iväg på innebandyträning och jag tänkte nu slå på en film, The Woman in black. 
Glida ner under täcket igen och bara vara, skönt.


Strax iväg

Publicerat: 2012-02-21 / 14:16:25 | Kategori: Allmänt
Kari har en 9.30-vecka så vi är nere på gymmet varje morgon. Jag kör ganska lugnt då jag fortfarande är lite småförkyld. I dag blev jag riktigt glad då jag hitta en maskin där jag kunde träna både ben och rumpa. Dom jag har testat innan har fått mina knän att klaga på direkten men denna funkade jättebra. Lite kände jag av i vänstra knät men jag får börja med väldigt lätta vikter. Så roligt när man hittar nya favoriter!

Efter gympasset har jag mest vilat och tagit det lugnt. Jag är lite lack på mig själv för att jag var tvungen och kolla in årets big brother-deltagare. Nu kan man väl inte låta bli att kolla på den skiten.  Solen skiner ute och jag väntar på att mitt hår ska bli torrt sen ska jag ta mig in mot stan. Mitt hår är bedrövligt och jag är i stort behov av ett taggdiadem för att på nått sätt försöka dölja min utväxt. Min plan var att jag i helgen som var skulle tona ner det hos frisören men oförutsedda utgifter stoppa den planen. Jag får snällt spara och hålla ut ett tag till.

Efter stan blir det rehab i varmvattenbassängen. Vristerna ska tränas och sen ska jag bara ligga och mysa i det varma. Väldigt spänd på att få se vad vågen säger, det har hänt en del sen jag sist var där. På torsdag ska jag även till dietisten för vägning. Sist hade jag gått ner 4.2 kg. Det har jag nog glömt att skriva kom jag på nu. Ser som alltid väldigt mycket fram emot det.

Tror det får bli det senaste avsnittet av "det okända" innan jag ska iväg. Det kan vara lite kusligt att sitta och titta på det själv ibland men nu är det ju ändå ljust  ute:) KRAM

Sjuk sjukare sjukast

Publicerat: 2012-02-20 / 18:26:50 | Kategori: Allmänt
Ja överallt hör man om folk som har influensan, kräksjuka och diverse annat mysigt. Själv åkte jag på influensan förra veckan och det var ett obehagligt litet virus. Dom 2 första dagarna med hög feber var värre än värst. Bara man prata så fick man kalla kårar i hela kroppen. Nu mår jag ganska bra. Lite småförkyld och killig i halsen bara.

Men uff vad tråkigt det har varit hela veckan! Ingen träning, ingen aktivitet överhuvudtaget. Orka inte ens kolla på TV. Det ända positiva med influensan om man nu ska försöka hitta något är att jag under dom sista dagarna kom igång med stickningen igen. Babysockor offcorse, för det är så jädra roligt! + att det inom kort kommer en söt bebis till som ska få äran att använda mina sockor. 
Låg i soffan tidigare idag och stickade lite medans jag kikade på ett avsnitt av Once upon efter Medborgarskolan. Stumpan gosade till sig ordentligt vid fötterna. Hon ska alltid vara med :) Just nu använder jag 2 färger.



Så nu ska jag aldrig mer klaga på hur stressigt jag har det under vardagarna med allt flängande! Nu längtar jag till att få stressa lite, den goda stressen. För det mesta är stress bara äckligt jobbigt. Nu kom Kari hem så jag får väl ställa mig vid spisen =P God kväll!

Fritag!

Publicerat: 2012-02-10 / 19:25:37 | Kategori: Allmänt
Medborgarskolan.Planering.Städning.Storhandling & nu
god middag med efterföljande soffhäng! ÄNTLIGEN



Biff stroganoff

Pustar ut

Publicerat: 2012-02-08 / 21:15:11 | Kategori: Allmänt
Dagen lider mot sitt slut och imorgon är en ny, förhoppningsvis mer givande dag. Det gick dock ganska bra idag trots trötthet och jobbiga tankar. Mötet med AF kändes bra det med och jag känner ingen oro.

På vägen hem kilade jag in på second hand och hitta lite fynd. Varför har jag aldrig kollat bland kläderna innan?Väl hemma lagade jag till en enkel köttsoppa sen har det varit soffläge hela kvällen. Nu efter mästerkockstittande så blir det faktiskt sängen! Jag längtar efter Torsdagen och att få gå till gymmet imorgon bitti. Hejdå skitonsdag!

Upp som en sol och ner...

Publicerat: 2012-02-08 / 08:10:12 | Kategori: Allmänt
Man ska aldrig tro att man är lycklig & glad för PANG BOOM KRASH så kastas man ner mot trottoaren. Det blev en sån kontrast igår från att vakna med ett leende på läpparna till att gå och lägga sig gråtfärdig. Tappade massor av energi och det känns riktigt lägligt just idag då jag ska ha möte med arbetsförmedlingen. Så trött att jag mår illa. Men kaffet står och puttrar och jag ska försöka förtränga allt det onda som jag går och tänker på och istället boosta med massa positiv energi. Fick en stor skopa positivt när jag gick in på FB och fick se supergulligt inlägg från en underbar vän. Jag har fått mycket fina ord från många och det är väl det jag ska försöka tänka på istället och över vad jag faktiskt har klarat av.

Jag hoppas på och tänker mig att dagen kommer bli väldigt bra ändå, så får vi se :) KRAM

♥ Tisdagar

Publicerat: 2012-02-07 / 13:17:21 | Kategori: Allmänt

Vilken jäkla härlig dag! Ursäkta språket men idag strömmar det lycka i hela kroppen på mig!
Klockan ringde som alltid 06.30 och jag fixade i vanlig ordning ihop frukost och övriga morgonbestyr. Det var glatt och allt rullade på. Så berättar Kari att han minsann ska bjuda mig på  grekisk restaurang på Lördag, min favvo i majorna. Han kommer att få umgås med en mycket trevlig tjej i helgen ;)

Återvinningsrum är bra, för att hoppa till något helt annat. Där kan man faktiskt göra lite fynd. Det har stått ett databord där nere ett tag och idag tog jag upp det för att se om det var något att ha. I princip var det bara skitigt så jag tog och rengjorde det grundligt och tjosan så såg det helt nytt ut och det visade sig passa väldigt bra i vår datahörna!

När vi flyttade hit så behövde vi ett databord men vi hittade inte något som föll oss i smaken. Allt som fanns var bara otympligt el onödigt dyrt. Vi ville ha något enkelt och stilrent som inte tog så mycket plats. I brist på annat fick det bli ett mindre bord från Ikea med runda ben och datorn har fått stått på golvet, vilket kanske inte är den bästa lösning. Nu kan vi ha datorn på en hylla och gömma tangentbordet igen. Det blev mycket luftigare i datahörnan och det gamla databordet fick bli frukostbord i köket så länge. Vad lite kan göra så mycket! Fick i samma veva bytt gardiner i köket. En sak till att stryka från listan.

Innan & efter



Skrev jag att jag HATAR sladdar!?
Man kanske inte ser sån stor skillnad men det blev bättre än vad det var förut. Det är bara dom där satans sladdarna som kan få mig att tappa fattningen totalt. Det är så mycket som är ihopkopplat i denna hörna så det är svårt att få någon ordning på det men vi får försöka att snurra ut det värsta.

Köket



Nu är det bara disk och lite mer strykning av gardiner sen blir det ett pass i varmvattenbassängen vid 16. Tidigt i morse var jag även nere på gymmet och gick 6 km. Jag trivs så bra där nere! Det känns avslappnat och alla är jättetrevliga! Det är roligt när man börjar känna igen lite folk där. Det gör så det hela blir lite mer "hemtrevligt".


Tiden rusar iväg!

Publicerat: 2012-02-06 / 21:41:03 | Kategori: Allmänt
Ja dom sista veckorna har rullat på alldeles för fort! Jag fatta inte vart helgen tog vägen. Det var ju massa jag skulle hinna med. Nu hänger det fortfarande över mig och viskar hela tiden i örat...."skulle du inte, borde du inte". Som tur är så är det inget brådskande och jag har nästan en hel dag på mig imorgon att utrota viskningarna.

På Onsdag är det möte med AF tillsammans med min handledare på Medborgarskolan och det börjar dra lite i magen nu. Dock är det betydligt bättre än vad det var förr då jag kunde gå och vara kräkfärdig 2 veckor innan mötet. Jag blir mer och mer medveten om vad jag är just nu i livet och vad jag behöver för att komma vidare och det självförtroendet ger nog väldigt mycket positivt inför såna här möten. Det går bra intalar jag mig själv hela tiden.

Kom precis hem från Gymmet. Jag och Kari gick ner tillsammans men han är fortfarande kvar. Han börjar tidigt denna veckan men jag var där även i morse och med kvällen inräknad så har jag gått 1 mil idag på motionsbandet. Jag körde inte så mycket styrka idag. Testade en ny ryggmaskin och den kändes väldigt bra. Jag är ju fortfarande i ett inlärningsstadium med alla maskiner. Sen när man vet hur alla funkar så kan man göra ett träningsschema. Nu har ju vi precis börjat men vi har mest tränat samma muskler varje gång och det är ju lite fel då muskelgruppen måste vila 48 h innan nästa pass. Det ger väl med sig =)

Kari skulle vara hemma vid 22 och då slår vi på en film, "In time", någon som sett den?

Mums!

Publicerat: 2012-02-04 / 22:04:29 | Kategori: Allmänt


Glad att Loreen gick vidare! Love her. 

Vi gick in på Spotify för att lyssna på lite musik nu när melodifestivalen var slut. VARFÖR slutade man göra eurodisco??! Hitta en musik man blir mer piggare och glad av! Eurodisco, 90-tal, TRACKS!!! Kul att höra Kaj Kindvalls röst i Melodifestivalen dessutom =) Ploppa upp så goa minnen och känslor när man hörde hans röst.

Krukor

Publicerat: 2012-02-04 / 17:48:06 | Kategori: Shoppat





Den lilla var lite naggad men det kan man lätt dölja. Älskar lejonet!


Soliga Lördag

Publicerat: 2012-02-04 / 13:02:38 | Kategori: Allmänt
Vaknade glatt upp idag och inte blev det sämre när man ser solen kika in genom fönstret. Vi åt mysig frukost och gjorde melodikrysset. Idag var det inte så lätt men tillslut fick vi ihop det med massa google =)



Just nu

Kom precis hem efter vi har varit nere i Olskroken och köpt färska räkor & lite blomster. Kari åkte vidare för dömning men jag tog vägarna förbi second hand och köpte mig 2 krukor. Den ena krukan är formad som ett lejon och var ganska maffig. Kunde inte låta bli att köpa den för ynka 20 kr :) Den behöver lite rengöring bara så jag får visa senare. Ljushållarna på bilderna nedanför har jag gjort själv på keramiken. Färgen vet jag inte om jag är så förtjust i men jag blev ändå nöjd med att jag kunde få glasyren så jämn :) Dom lyser fint i mörkret dessutom.




Nu ska jag städa undan lite och ta mig en lunch sen bär det  iväg till gymmet. Jag sa ju att jag skulle vila men jag tänkte köra väldigt lugnt. Det blev inte mycket till träning igår och jag har inga känningar i benen just nu så det blir nån halvtimme på bandet bara. Efter det ett långt bad och föreberedning för myset ikväll! Äntligen börjar melodifestivalen! =) Får se efter vad det är för dårar med detta år ;) Hörde att Torsten flink och Sean banan ska vara med, det låter ju högst imponerande!

KRAMAR


Happy happy -40 kg

Publicerat: 2012-02-03 / 23:08:28 | Kategori: Viktnedgång & Träning

Jag har klarat av att gå ner 40 kg och jag är så himla nöjd. Denna gång är jag riktigt stolt faktiskt. För det har varit mycket slit och stonk. Det är det varje månad men denna månaden var speciell. Det kan nog ha mycket pga eftersläntrarna sen jul & nyår, det kalla vädret och trixet med att få ihop allting. Men jag har inte vikit mig en tum! 

Jag tror jag aldrig varit så bestämd i hela mitt liv som jag varit dom sista 10 månaderna. Tänk om man hade denna vilja och detta positiva tankesätt jämt?  Då kan man åstadkomma ALLT tror jag. Jag firar lite i helgen med lite bubbel och imorgon blir det äntligen färska räkor medans vi gluttar på melodifestivalen. Har funderat över om det är melodifestivalen el räkorna jag längtar mest till men det är nog faktiskt räkorna, haha!

Jag har så fina människor omkring mig! Tack för allt stöd & uppmuntran..nu är det bara resten kvar, PUSS!


Snart helg!

Publicerat: 2012-02-02 / 12:11:49 | Kategori: Allmänt
Herregud. Det var ingen som reagerade på att jag igår skrev att jag hade simmat 1 mil. 1 km skulle det stå. Nog för att jag kört hårt denna veckan men 1 mil var lite att ta i :) Det hade tagit forever att simma klart! Tur jag har Anna som rättar mig!

Jag har precis hoppat ur ett skönt bad och sitter och äter lite lunch. Keso, avokado, makrill och ägg. 13.00 ska jag vara på medborgarskolan och sen en kort sväng hem för lite mer i magen innan jag åker vidare till varmvatten vid 17. Åker mest dit idag för att väga mig. Tänker inte träna så mkt då mina muskler är så ömma. Det blir lite träning för vristerna sen ska jag bara glida omkring i värmen. Kari & jag var nere på gymmet i morse men jag körde ett mycket lugnare tempo på motionsbandet. Man måste lyssna på sin kropp och just nu skriker den stopp, stopp stopp! Så det blir en härlig vila hela helgen. Och som jag längtar till helgen! Har massa små projekt jag vill hinna med men jag ser mest fram emot att bara ligga i soffan och mysa och bara vara.

Då jag är i varmvattenbassängen rätt ofta så slits mina badkläder ut ganska snabbt. De badkläder jag använder nu är verkligen inne på sista refrängen. Hela stadgan i tyget har släppt och blivit genomskinligt Tur det är en badkjol och vaderat vid brösten :) Men det är dags att byta och jag hade en sån tur att tjejerna i receptionen på varmvatten fixade fram en väldigt bra baddräkt för 160 som ska tåla mkt mer än de vanliga. Annars hade jag fått väntat till nästa månad. Dem kan ju dra iväg i pris men 160 tyckte jag var värt. Storleken på baddräkten är 42. De förra låg på 46-48, så underbart!



Nu blev det helt plötsligt väldigt bråttom!

Snart räkor, ömma muskler & sömngång

Publicerat: 2012-02-01 / 18:33:34 | Kategori: Allmänt
Vilken rubrik detta blev då.

Ja jäklar vad jag har kört på. Varje morgon 07.45 har jag stått på bandet i gymmet och eftermiddagarna har spenderas i vatten. Benen värker och jag är så där skönt mosig i huvudet, om man kan förklara det så :) Och nog har det gett resultat. Jag kommer med all säkerhet sitta i soffan och mumsa räkor med ett glas mousserande på lördag :) Men i helgen blir det vila. Jag märker att min kropp börjar säga ifrån. Skulle simma 1 km idag men efter 500 m tog energin i kroppen slut men jag fortsatte kämpa på ytterligare 500 m och det är nog därför det ömmar så i benen.


Lite mosigt huvud kan även bero på min brist av sömn natten som va. Kari hade en av sina psykonätter. Rullar runt, sparkar med benen, "vrålar", snarkar och gnisslar tänder. Jag sprang fram och tillbaka mellan sängen och soffan. I sängen väsnades det för mycket och soffan blev för obekväm = panik och frustration. Som om inte det vore nog så vaknar jag av att jag hör hur Kari vrider om låset och går ut i trappuppgången mitt i natten. Var så klart tvungen och gå och kolla och när jag kommer ut i hallen står ytterdörren öppen på vid gavel och jag ser att hissen är på väg ner. Står kvar & lyssnar. Hör hur han kliver ur hissen, känner på en källardörr och sen går in i hissen igen och åker upp. Gömmer mig bakom ett hörn så han inte ska se mig och får se när han, i bara kalsonger och t-shirt halvspringer trippandes från hissen mot lägenheten. Då frågar jag vad han håller på med och till svars får jag att han sökte mig. Nu var det så att jag låg bredvid honom i sängen just då han fick för sig att gå ut i trappuppgången =P Detta var inget han hade minne av i morse när han vaknade. Obehagligt!! Och av nån anledning så ska han alltid ut i trappuppgången när han går i sömnen. Har vaknat av att han går ut och slänger något i sopnedkastet alldeles utanför vår dörr. Som tur är så har han inte slängt nått viktigt, ÄN. Nu ska jag börja låsa det övre låset också & gömma nyckeln. El kan han få ett knäpp då när han inte kommer ut? hm

Just nu är Kari och spelar innebandymatch och jag ska däcka i soffan ett tag med ett avsnitt av Once upon a time sen blir det en tidig nattning. Får passa på att försöka somna djupt innan Kari kommer hem så kanske jag inte blir så störd om han skulle köra en repris =P

Kram & Godnatt

  


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!