Äntligen!

Publicerat: 2012-04-29 / 15:11:29 | Kategori: Allmänt


I går hade vi äntligen våran premiärgrillning, mums, mums, mums. Fick så mycket tillbehör över så vi tar och grillar idag igen. Kari är och spelar match (som vanligt) och jag har en vilostund tillsammans med Sessan i knät. Ska strax bege mig ut på en promenad. Orkar jag så blir det ett dubbelvarv, det är ju underbart väder! I morse var jag nere på gymmet och körde ett pass. Skönt med en riktig träningsdag då det varit lite si sådär den senaste tiden. Magsjuka och lite annat har stått i vägen men det är bara att komma igen.

Jag har känt mig lite vilsen ett tag och ibland har jag varit rädd att jag kanske håller på att gå ner mig igen men det är nog bara hjärnspöken. Har som sagt inte kunnat träna som jag vill som verkligen är som terapi för mig och det har varit lite för många bromsar och energislukande runt omkring mig. Nu när allt kan rulla på som vanligt för ett tag så känns det nog bättre. Jag lär mig nya saker om mig själv och kommer till insikt om så mycket nuförtiden och det känns som jag är i en rejäl utvecklingsfas. Så det är bara att bita ihop och tänka positivt och realistiskt så kommer allt bli så himla bra tror jag.

Så, nu går jag och fångar solens strålar!

Sliten tjej & shape up

Publicerat: 2012-04-28 / 15:12:25 | Kategori: Allmänt
Sliten tjej efter en gårdagskväll med besök och mycket vin men jag känner mig ganska munter ändå. Seg start på dagen men vi fick i oss en maffig frukost sen bar det iväg in till stan.

Mitt lyxproblem med alldeles för stora kläder gör inte att min plånbok direkt ropar yes! Jag har som sagt lagt undan pengar varje månad så jag så småningom ska kunna köpa mig en helt ny garderob men nu börjar det bli omöjligt att använda vissa plagg. Det mest akuta som jag behövt i nuläget var underkläder och framförallt en BH! Luften har liksom pysit ut ;)

Så kom pengarna och idag gick jag bestämt iväg och köpte mig en ny BH på Lindex och passade samtidigt på att kolla in deras nya shape up kollektion! Perfekt för mig som har en hel del hud efter viktnedgången som hänger och dinglar =P Det är inget jag direkt mår dåligt av i nuläget men ett par insmalnande trosor/gördel hade varit ett perfekt fix! Testade i över en timme alla olika former och typer av deras shape up och kom tillslut hem med både en BH och 3 par gördeltrosor! Spetsgördeln som sträcker sig mycket längre upp på magen är jag fortfarande lite tveksam på om jag verkligen behöver. Dom andra 2 enkla som hette Goddes Girdle, som verkligen var supersköna, sträckte sig ganska långt upp mot magen ändå. Jag ska prova här hemma med lite åtsittande kläder senare. Den extra kosingen kan jag  egentligen använda till att köpa mig ett par svarta basbyxor som jag också är i stort behov av!




                     Den som är intresserad av dessa ska skynda sig ner på stan då dom nu har  20 %
                     dessutom på hela kollektionen. Jag fick 100 i rabatt och det var mycket uppskattat =)


Nu ska jag vänta in Kari som spelar match sen ska vi äntligen premiärgrilla! Tråkigt bara att solen inte kan bestämma sig nån gång. Framme morgon och borta eftermiddag/kväll, så tråkigt! Köttet smakar nog detsamma som tur :) Puss

Vägning Sahlgrenska April

Publicerat: 2012-04-28 / 14:03:28 | Kategori: Viktnedgång & Träning
                                         

Månadens resultat blev -5 kg. Mer än nöjd! Jag lämnade även prover och fick mitt blodtryck kollat och då fick jag mycket beröm. Jag hade det bästa blodtryck man kan ha. Innan låg det på normala värden men nu var det super, tack vara all träning! Ska bli intressant att se vad det övriga testerna visar.  

Besök i helgen

Publicerat: 2012-04-19 / 11:11:00 | Kategori: Allmänt

I helgen som var så kom mamma på besök. Passade ypperligt då Kari var så upptagen av en
innebandycup. Det kan lätt bli lite ensamt här hemma. Vädret var ju inget att hurra för men vi
tog oss ut lite på stan, strosa i Haga var och åt goda räkmackor uppe i Gothia towers. Sista
kvällen gick vi på bio. För att hinna med lite träning gick jag upp 06.30 varje morgon och körde
ett pass innan frukost. Skönt att få det gjort sedan hade man hela dagen framför sig.



Väntar på bussen på väg till stan & Gothia Towers





Snygg bild på mig på bion. Ser ut som om jag har cowboyhatt och är allmänt odräglig.
Så blir det när karln ska ta kort ;)




Det var den helgen det och jag fattar inte att det redan är Torsdag. Mår för övrigt lite sådär just nu då det är  mycket som händer runt omkring. Blev ett rejält missförstånd med AF för några dagar sedan och det tog mycket energi. Sedan dess har katastroftankar cirkulerat i mitt huvud men jag försöker att inte ge efter. Ska iväg till skolan om någon timme sen blir det varmvatten i eftermiddag. Där kan jag nog fylla på med lite extra energi.

Imorgon är kurserna inställda som jag skulle gå på och jag kan utforma dagen precis som jag vill, vilket verkligen kan behövas just nu. Tänkte starta med ett rejält gympass så endorfinerna kickar igång igen och sen bara göra saker som jag vet ger mig positiv energi.

Vågen fortsätter visa nedåt och jag märker att styrketräningen ger väldigt goda resultat! Nästa vecka har jag vägning på Sahlgrenska och jag känner mig redan nöjd med månadens viktnedgång så det känns bra. 


Peppa!

Publicerat: 2012-04-10 / 11:35:37 | Kategori: Viktnedgång & Träning
Efter en träningsfri påsk förutom en kort sväng (under protest) till gymmet igår så är jag nu igång igen! Körde ett rejält pass på gymmet i morse och nu smyger sig motivationen tillbaka.

Jag fullkomligt släpade fötterna efter mig när vi gick till gymmet igår. Funderade även starkt på att vända tillbaka hem när jag väl stod vid entrén Men det var nog bra att jag gick in för jag fick tillbaka suget efter det träningspasset. Ändrade lite på bandet (mer lutning & högre fart) som gjorde det hela snäppet flåsigare men också mer skoj! På de andra maskinerna märkte jag att jag även kunde öka lite vikter så lite starkare har jag nog blivit :) En magmaskin som jag knappt kunde använda innan kunde jag med lätthet köra idag med den lättaste vikten, kul! 

Nu vilar jag lite och väntar på att Kari ska komma hem på lunch. Sen blir det lite städning och sortering av kläder! Det ligger ett hav av kläder i sovrummet efter mitt rotande i den upphittade säcken. I eftermiddag blir det varmvatten och efter det kan jag känna mig nöjd med denna rivstart.


Köpte påskliljor till påsk och jag undrar vad jag gjort för fel för stjälkarna hänger ju bara nu och dom har precis börjat blomma?? Eller blir det lätt så när dom är så långa? Nu har jag fått samlat ihop alla blommor och ställt dom tätt ihop så dom får stöd av varann och inte bara ramlar ihop!

Kan man klippa av stjälkarna på påskliljorna och sätta i vas el dör dom då??


Yes!

Publicerat: 2012-04-08 / 17:34:10 | Kategori: Inredning, Hemma





Jag är kräkfärdig av huvudvärk.

Kissarna har DÄCKAT.

Kari flydde precis fältet.


MEN, tavellisterna är på plats och jag är SÅ GLAD =) Hur det ska se ut där uppe vet jag inte än. Jag placera ut lite bara för att få en känsla. Det får bli ett senare huvudbry...GOD NATT!

Konstig stad!

Publicerat: 2012-04-08 / 12:59:39 | Kategori: Pyssel



Sitter och väntar på att Kari ska komma hem med borren och bokstavligt darrar för att jag är så nervös över hur det ska gå, skitlöjligt!! Men jag tänker på kissarna också. Ska stänga alla dörrar och flytta ut med dom på balkongen så länge det borras men det låter ut dit ändå. Får hoppas att det går fort! Satt ett bra tag ute på balkongen och solade lite men nu behövde jag nånting att göra för att ta bort nervositeten:)

Visar min något konstiga bild som jag gjort på akrylen som jag ramade in igår. Strange little town. Jag har försökt måla av en design som fanns på en hemsida som jag blev så kär i. Svårt att ta kort när det blänkte så mycket. Happ....vad ska jag göra nu då??

Gardiner uppe och förväntan!

Publicerat: 2012-04-08 / 08:05:56 | Kategori: Inredning, Hemma
Igår var jag duktig och strök vardagsrumsgardinerna som föll ner med stång och allt nån gång i vintras! Som tur va så hittade vi ett gamalt strykjärn som Kari hade för vårat andra har puts veck försvunnit! Har letat i dagar efter det men finns ingenstans att finna. Så det var skönt att vi hittade det och äntligen fick det gjort! Rummet blev mer mysigt nu och det ser så svalt och skönt ut med dom tunna vita gardinerna. Idag får vi förhoppningsvis upp tavellisterna också, peppar peppar! Kari åker iväg vid 11 och hämtar upp den.

Jag funderar på att ta en promenad nu innan Kari vaknar till liv. Vaknade redan vid 7 och var pigg. Skönt!





2 hål i väggen?

Publicerat: 2012-04-07 / 17:11:16 | Kategori: Allmänt

Beslöt oss för att borra lite igår iaf. Det kunde vi lika gärna ha struntat i!
Väggen sa nej nej nej och borren sa aj aj aj, så pass att den smälte.
Ja inte själva maskinen då utan den som gör själva borrningen, vad nu dom heter.

Eftersom borren vi testade igår funkade utmärkt på vår betongvägg i 3an så slapp vi tänka 1 steg längre. Nu vet man att det finns betong och så finns det BETONG ;) Jag trodde denna borr var lämplig för betongväggar men det var ju inte ens en slagborr! Varför läser man inte på själv!? Riktigt besviken blev jag igår iaf. Gick och la mig vid 21 i ren ilska ha ha! Nu har jag fått täckt över dom 2 försökshålen med kudde och filt annars hade nog kissarna tyckt det var roligt och pilla på (klösa järnet).

Imorgon ska vi förhoppningsvis få låna en Hilti som ska vara rena dödsstöten 
för betongväggar. Hoppas hoppas för det kliar i mina fingrar!

 

Vi har gottat oss med lax och tillbehör idag igen. Det är den ända "påskmaten" vi haft hemma hos oss. Inte en enda godisbit har slunkit ned och det känns bra för jag har en liten paus från träningen. Samlar lust och motivation för det går tungt just nu. Känner man inte att det är roligt att träna så blir det bara jobbigt.

Sen var vi på Ikea en kort sväng och köpte 2 tavellister till som SKA upp på väggen, lite glödlampor och en tavelram till en av mina målade bilder från akrylkursen. Kari har åkt iväg för att kika på fotboll med några vänner och jag, jag kom precis på att det tar alldeles för lång tid att blogga! Jag skulle ju stryka gardiner!


Dagens el veckans mest nöjdfulla ---->

Säcken med kläder som hittades där min favoritjacka och mina sköna jeans låg.

Insikten att jag faktiskt kan korsa benen och sitta bekvämt på spårvagnen igen :)

Vetskapen att min riktiga hårfärg kommer smälta bra in med det tonade.




Nu får det bli lite nytta!


Glad Påsk!

Publicerat: 2012-04-06 / 16:53:58 | Kategori: Allmänt





Nyinköpta blommor & nyfikna kissar. Vi började med en lugn morgon och for sedan och handlade lite. Väl hemma mumsade vi lax med hemmagjord romsås och nu sitter jag och väntar på Kari som var tvungen att kila iväg en sväng.

Planen var att idag sätta upp tavellisterna över soffan men jag undrar om man vågar borra nu?? Storstad och dom flesta kanske åker bort? Vi skulle få låna borren vid 11 men något kom i vägen så vi fick den vid 15. Nu kom något i vägen igen. Funderar på att vänta till imorgon men vill så gärna få upp dom och fixa & dona fint!! Listerna ligger så fint och väntar i soffan.. vad göra?




Lovan mår bra

Publicerat: 2012-04-04 / 07:50:34 | Kategori: Katterna


Veterinären trodde inte det var något allvarligt med Lova. Han rakade bort tovan och kikade på huden och det såg fint ut förutom att det var väldigt mjälligt. Vi ska ändra lite kost och se hur det ter sig. Kan handla om att hon har lite näringsbrist och det kan det mycket väl vara då alla kissarna egentligen har varit väldigt kräsna när det gäller maten. Kosttillskott och lite mjällshamponering är nästa steg om det inte blir bättre. Schamponering lär Lova bli överförtjust i om det skulle hamna där ;)

Veterinären som vi hade igår hade jag frågat efter själv. Han är alltid så lugn och tar sig tid att prata med mig som galet upprörd kattägare. Jag hamnar alltid i en helt sjuk stress, så pass att jag darrar i hela kroppen när jag ska med någon av kissarna till veterinären. Men det gick bra igår och Lova var så duktig! Veterinären skrattade när hon stod på golvet och viftade på svansen åt honom :) Hon gör det ofta när hon är glad och lite uppspelt. Sen är hon en äkta killtjusare också :)

Snart påsk!

Publicerat: 2012-04-03 / 09:14:09 | Kategori: Allmänt
Somnade som en klubbad säl i soffan igår kväll. Innan hade vi varit nere på gymmet och kört ett pass och dessförinnan hade jag tagit en promenad på 1 mil så kroppen sa väl sitt. Brukar sova väldigt dåligt i soffan men nu sov jag igenom hela natten i den minsta soffan på rygg med fötterna i högläge. 

Tog en tidig promenad i morse på 30 min, bara för att vakna till lite. 10.00 ska jag vara på medborgarskolan för lite sång & musik :) Har börjat en ny kurs på Tisdagar som heter "kom & sjung med Dan" haha låter kanske inte så seriöst men det var väldigt roligt! Våran kursledare är grym på gitarr och sen sjunger vi med. Första gången var lite svårt då det inte fanns förupptryckta texter men till idag skulle vi få texter och man kan bättre hänga med! Älskar att sjunga men har kanske varit lite för timid när det gäller att synas och höras men jag märkte förra Tisdagen att självförtroendet har ökat och det känns inte konstigt om det bara är jag som tar ton.



Från igår. Jag & min tjockis älg/häst som jag börjat med på målningen ;) Tror inte jag fick till rätt proportioner + att det ser ut som om han ylar och det gör väl inte älgar. Råmar el? haha äh

Efter kursen idag tar jag mig till valhalla för lite simning sen ska vi med Lovan till veterinären. Hon har haft en konstig tova på ryggen ett tag och veterinären sa att vi kunde vänta lite för att se om den gick bort men det har den inte gjort så vi får kolla upp det. Försöker inte att tänka på att vi ska dit och att det kanske är något jobbigt för då jobbar jag upp den här jobbiga stressen igen. Får tro att det inte är något allvarligt.

Nu har jag 1 kurs varje dag i veckan och det känns väldigt bra. Jag hoppas på att få vara kvar där i 2 mån till och kanske utöka med ytterligare några kurser. För att träna upp och vänja sig inför kommande arbetsträning. Känner att jag är på god väg att finna mod att gå vidare. Mitt bök med att hitta psykolog går dock inte bra. Fick nyss ett avslag igen då det inte fanns plats el tid. Hur svårt ska det vara att få hjälp?? Känner mig dock så pass stabil att jag i detta skeendet kan klara mig själv men jag kommer att behöva mycket stöd längre fram.

Snart är det påsk iaf och jag ser fram emot lite långledigt med gubben. Vi har planerat IKEA-besök, lite shopping på stan (iaf jag, har inga byxor el BH som passar längre) & allmänt fix i lägenheten. Får vi låna borr så ska ett par tavellister äntligen upp över soffan! Skoj med lägenhetsfix.

Trevlig Tisdag!

Yesterday

Publicerat: 2012-04-01 / 14:05:00 | Kategori: Allmänt
Igår var en ganska mysig Lördag. Oplanerad och utan stressfaktorer. Kari åkte iväg tidigt på morgonen för analysering av Trav och jag tog en kort promenad. Usch vad det blåste kallt! Men så länge det inte faller snö från himlen så är jag nöjd.

Senare mötte jag upp Kari & hans vän Glenn på pubben Paddington nere på gatan. Vid vårat bord satt faktiskt 2 "Glenngubbar" varav den ena är lite mer känd. Glenn Hysén med sällskap satt  med "glatt" humör bredvid oss. Jag undrar om han ens visste vad han hette själv. Så for en bricka full av shots fram och han skulle även bjuda oss. Jag kunde inte med mig att tacka nej så den slank ner :) Vi sprang emellan Paddington och den spelbutik som låg granne och visade alla lopp och där inne satt ingen mindre än Leif loket Olsson. Joda...jag hängde med superkändisar igår minsann ;) 

Här nedan är kort från igår. Kameran gick varm. Håret har fått en ljusare nyans nu och jag trivs jättebra i färgen. Blir spännande att se hur min riktiga hårfärg flyter ihop med det tonade när det växt ut mer. Man bör se det snart. Färgen skiftar lite beroende på ljus. Ibland tycker jag det ser för mörkt ut och andra gånger tvärtom. För ljust vill jag inte ha men det lär ju blekas en del i sommar.




Från håret till nått helt annat...Nu vet jag varför jag ser så skelögd ut! Har påpekat detta för folk men dom förstår inte vad jag pratar om. Mitt högra ögonlock hänger lite mer än det andra. Ser ju knasigt ut! :) Jag lider inte direkt av det utan det var mer ett konstanterande :) Jaja

När travet var klart gick vi hem och snodde ihop en kebabsallad. Vi spelade Bezzerwizzer och hade det allmänt mysigt. Så vid halv nio blev det mörkt och tyst från elektroniken och stearinljusen tändes. Earth hour bör man köra oftare el göra till en vana. Hade jag inte varit så rädd för att bränna ner hela stället så skulle jag skippa alla lampor i fortsättningen. Inget slår värmen och mysstämningen från the real deal!




Så mitt i Earth hour så tutar en bil utanför nere på gatan. Karoline har precis tagit körkort så vi tog och åkte en liten sväng med henne. Jag var lite nervös men jag måste säga att jag blev imponerad :) Det kändes tryggt att åka med henne. Så  en cheeseburgare senare (fy fy) så lämnade hon av oss och sen var det inte lönt att hålla sig uppe. Öronproppar i och jag slocknade som en stock!

Nu ska jag ta tag i lite strykning av gardiner sen vid 19 ska jag möta upp Kari vid svingel för en kort sväng till IKEA innan dom stänger. Vi har 1 sak uppskriven på shoppinglistan, toalettsits =P

April April !

Publicerat: 2012-04-01 / 12:31:57 | Kategori: Allmänt


I morse fick jag ett abrupt vaknande av min kära sambo! Han kom in i sovrummet & börja gorma om att en av grannkatterna satt fast i vårat balkongnät. Grannarna har som vi också nätat in sin balkong men dumt nog lämnat en ganska stor öppning längs med taket. Så deras kissar kan lätt klättra på sitt nät och till och med kika in på våran balkong. Jag kastade mig upp ur sängen och hann tänka massa katastroftankar innan jag hann ut på balkongen...så kom det.. -April April! ÅÅH SUCK. Jag vaknade till ordentligt iaf kan man säga.

Tydligen hade han några minuter innan även stått och ropat från köket....  - Va! Kan du inte röra DIG!!, ÅH HERREGUD...Toveeee!! Men jag hade sovit så djupt och skönt och inte hört ett dyft :) Så i år kan Posten vara glad att slippa Kari, han hittar alltid på massa hyss för sina kollegor. Det är jag som kommer få ta allt idag ha ha! Har ni blivit lurade?


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!