Jobbat på

Publicerat: 2011-09-30 / 12:40:59 | Kategori: Pyssel
Det har varit segt att komma igång efter förkylningen. Jag har klarat av att träna hela veckan men jag har märkt på kropp och vikt hur segt det varit. Men igår fick jag se ett bra resultat på vågen och jag känner mig piggare så det är bara att kämpa på!

Jag har precis gonat till en  700 grams köttbit i marinad som ska få ligga hela dagen och strax ska jag börja med en rättikagratäng som varit så lovordad. Ska bli spännande att se om det går att äta. Första gången jag tillagar en stor köttbit i ugn med stektermometer faktiskt så jag är lite nervös ;) ha ha

I Onsdags var jag ute på promenad med min gudson och hans mamma Anne. Ja Albin promenerade väl inte direkt, han sov så skönt i vagnen men vi fick ett riktigt träningspass med barnvagnen upp för backarna :) Fick lämnat dom 2 nya babysockorna som ska pryda Albins nyfödda kusin och jag fick se om jag hade rätt storlek på sockorna till Albin. Jag hade gjort en provsocka som jag tog med mig och det såg riktigt bra ut!

2 par rosa till Albins kusin och Albins provsocka.





Nu, städning och rättikagratäng!

PUSS!

Kan man stänga av hjärnan?

Publicerat: 2011-09-22 / 15:43:29 | Kategori: Allmänt
Idag är en sån där dag då allt bara snurrar i huvudet. Jag var pepp på en produktiv dag då jag mår en aningens bättre men så faller allt. Kroppen i koma, huvudet i rapidfart. Jag har nog gått igenom 99 % av hela mitt liv i mina tankar idag. Djupa tankar om vänskap, misstag och erfarenheter. Nog att det kan vara trevligt med lite snurr i skallen :) men just nu vill jag bara kunna sova och slappna av så man blir frisk.
Ambitionen var att ta en lätt promenad men med regn och hagel om vartannat så las det på hyllan.
Med lite go musik och jävlar anamma ska jag nu försöka göra något utav dagen! Det här går inte för sig!

Ola Rapace i Maestro ♥

Publicerat: 2011-09-22 / 10:00:26 | Kategori: Allmänt

Jag vet inte om någon har lyckas se Maestro på SVT där bla. Ola Rapace och Petra Mede får testa på och tävla i att vara maestro med Sveriges Radios Symfoniorkester. Jag har själv bara sett ett program och lite klipp men jag fullkomligt älskar Ola Rapace när han är Maestro! ;) Det är säkerligen inte någon lätt uppgift. Se bara på hans inlevelse!

Första gången





Finalen

Vägning Sahlgrenska

Publicerat: 2011-09-21 / 22:47:04 | Kategori: Viktnedgång & Träning
                                       

Idag var det dags för vägning på Sahlgrenska. Denna gången kändes det BRA att gå dit. Inget dåligt samvete, enbart nyfikenhet. Mitt mål var att slå förra månadens viktnedgång på 4,8 kg. Jag kanske tänkte  stort men jag gav mig tusan på att jag skulle klara av det med hjälp av extra träning och nada fusk med maten. Om jag så bara gick ner 1 hekto mer än förra gången så skulle jag vara nöjd!

Höll nästan på att trilla av vågen när jag klev upp. Inte på grund av resultatet utan den gungar lite som en balansbräda ibland. - Här har det hänt grejer, säger min dietist.

-5,5 kg blev resultatet av mitt kämpande denna månad och jag är mer än nöjd :)

Bekvämt?

Publicerat: 2011-09-21 / 22:20:57 | Kategori: Katterna


Beställning

Publicerat: 2011-09-20 / 22:38:26 | Kategori: Pyssel
Jag har fått en beställning så nu är jag igång med sockorna igen :) Har inte orkat tittat på stickorna ens
nu när jag varit dålig men idag hade jag lite mer energi i kroppen. Det blir ett par lååssssaaa ;)


Ta i trä

Publicerat: 2011-09-19 / 14:07:42 | Kategori: LCHF

Jag skulle aldrig ha nämnt i ett tidigare inlägg att jag knappt varit sjuk på 1 år. Pang och jag ligger sjuk med feber och har ont i varje lite del av kroppen på lördagsmorgon. Fruktansvärt tråkigt och jag dör av tristess! Febern är som tur borta men det finns inte mkt energi att ta av. Jag som ville köra på hårt med träningen innan vägningen på Sahlgrenska på Onsdag. Men, men, det är bara att vila och ta det lugnt. 

Försöker att få i mig mkt vätska och mat för att bli frisk så fort som möjligt   men jag har ingen aptit alls. Dock tillaga jag något igår som var rätt gott att ta som lunch idag tillsammans med broccoli. Korianderbiffar i het tomatsås. Enkelt och gott.





Receptet hittas här


Bäbisar

Publicerat: 2011-09-19 / 13:18:17 | Kategori: Katterna




Babysockor

Publicerat: 2011-09-15 / 21:11:34 | Kategori: Pyssel
Äntligen fick jag lämnat min present till min gudson Albin. När jag började sticka så  kändes en rätstickad halsduk som det lättaste att börja med men när jag såg en bild på dessa små söta sockor så kunde jag inte låta bli att testa. Halsduken fick ligga kvar och jag gjorde en provsocka som var riktigt skojsigt att sticka! Fort gick det också så jag knopa ihop 3 par till Albin.





MEN...tadaaaa, dom var för små. Typiskt! Jaja det kommer inte dröja länge förrän dom har 2 nya små
fossingar att pryda så dom lär komma till användning vilket fall och det var ju så roligt att göra dom!
Nu får jag göra några nya större par men jag klagar inte :)


Hittade en tokigt söt låda att lägga dom i.




Mönstret till sockorna hittade jag här.

PS.

Publicerat: 2011-09-14 / 21:31:13 | Kategori: Allmänt
Jag känner mig lycklig idag. Vet inte varför men det var längesen det pirrade så här i min kropp :) Härligt

Dagarna rullar på

Publicerat: 2011-09-14 / 20:44:29 | Kategori: Allmänt
Ja, det gör dom och i alldeles för hög hastighet. Bladen har redan börjat skifta i rött och kylan gör sig påmind. Nu gör inte det mig så mkt som älskar höst och vinter men ibland går det så fort så man hänger inte med.

Jag väntar på samtal från kyrkan och AF och är förberedd på att bli kallad till möte. Under tiden fortsätter jag sticka, går mina promenader och hänger i varmvattenbassängen. Händer inte så mkt annat:) Jag har börjat sticka på en mössa nu med rundstickor och hej vad det går. Skönt att slippa vända hela tiden. Det är bara att sticka runt, runt, runt :)

Kari sitter och snorar i soffan och jag är livrädd över att bli smittad så här blir det inga pussar på ett tag ;) Kom på igår att jag bara varit riktigt sjuk 1 gång det senaste året. Förut var jag sjuk varannan  el var tredje månad, slog aldrig fel. Då var det inte bara nån jobbig förkylning utan alltid inbitna infektioner el inflammationer Vad mkt dåligt stress, press och dåligt leverne kan göra :( Får hoppas att den goda hälsospiralen håller i sig.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med täcket och fortsätta sticka på mössan. Vägning klockan 22 sen blir det nog sängen så man vaknar pigg och fräsch imorgonbitti!

Puss

Still ON

Publicerat: 2011-09-12 / 08:13:47 | Kategori: Music
Dom kan fortfarande. Älskar detta! Love Love!


Mätning

Publicerat: 2011-09-10 / 16:44:00 | Kategori: Viktnedgång & Träning
Jag mäter mig som sagt även regelbundet och det är faktiskt lite roligare än att ställa sig på den tråkiga vågen. Där ser man verkligen förändringarna och jag kan lättare relatera till min viktminskning.




Mina mått och minskningar i cm so far:


Överarm :  -8,5

Biceps :  -8

Midja :  -12

Buk : -12

Rumpa : -12,5

Lår : -7

Vader : -1,5


Myslördag

Publicerat: 2011-09-10 / 16:06:43 | Kategori: LCHF

Sitter med en kopp kaffe och funderar över vad jag ska hitta på idag. Kari dömmer hela helgen lång. Igår var han hemma vid 22, ikväll kommer han hem vid 23 och imorgon blir en heldag likaså. Har längtat efter lite egentid men nog känner jag mig lite ensam allt. Känner inte ens för en promenad idag. kallt och grått ute. Tända ljus, täcke och lite stickning klingar något bättre just nu. Kan dock ta en fridag från träningen då jag kämpat på så bra hela veckan. Skön känsla och slippa ett dåligt samvete.

Innan tog jag lite rester från bacongratängen som lagades till tidigare i veckan och kikade klart på "Secretariat". Böla lite ( läs mycket). Härlig film om en känd galopphäst och dess duster. Det kanske får bli en till film lite senare. Mysdag delux. Men nu, ett varmt bad sen ska jag nog göra det sista på mina presenter. Allt är klart, det ska bara fästas lite trådar.


Bacongratäng LCHF



Ingredienser:
600g köttfärs
400g bacon
1 lök
3 msk chilisås
peppar

Fyllning i gratängen
Champinjoner så det täcker botten
1/2 Squash i 2mm skivor
Riven ost (jag hade en god cheddar så det fick lite smak)

Äggstanning
3 ägg
2 dl standardmjölk 3%
1 dl grädde
Peppar


Gör så här:

Skär löken och stek löken i stekpannan. Klipp i baconen i pannan och stek det lätt. Lägg i köttfärsen och stek den med de övriga ingredienserna Ha i chilisåsen och svartpepparn. Låt detta steka ihop i 10 minuter cirka.

Smörj en form med smör. Och skär och lägg i champinjonerna så de täcker botten av formen. Varva sedan med köttfärs/baconsåsen och bacon och riven ost. Avsluta med den skurna squashen och riven ost på toppen.

Vispa ihop äggstanningen och häll detta över gratängen jämnt över.

Grädda mitt i ungen cirka 20-25 minuter i 225 grader.



Recept och bild kommer från LCHFrecept.com


Vackert

Publicerat: 2011-09-08 / 19:01:59 | Kategori: Allmänt


(Tryck på bilderna)

 

En glad dag

Publicerat: 2011-09-07 / 10:08:06 | Kategori: Allmänt

                                                   

Som jag en en gång fått positiv feedback över min viktnedgång. Det är verkligen inte förrän då jag verkligen inser det jag åstadkommit Känner mig riktigt glad idag! Tack ALLA!

Igår hade jag mötet med AF och jag var inte ens nervös. I vanliga fall brukar jag nästan må illa och ha fruktansvärd ångest men igår var jag lugn som en fil bunke :) Det tror jag bestämt har att göra med all den glädje jag har inombords trots att det varit en rätt tung tid de senaste.  Det märkte även arbetspsykologen på AF. Jag kändes lugn, bestämd och vet vad jag vill och behöver och det är exakt så jag känner. Jag har satsat 100 % på mig själv och min hälsa det senaste halvåret och kommer så fortsätta. Mitt uppenbara mål är så klart att gå ner alla överviktskilo men utanför det så finns det en hel radda med både små och stora mål som jag vill uppnå.

Prio 1 är stödsamtal och jag hoppas jag har turen på min sida. Det får jag reda på på Torsdag. Finns det ingen hjälp att få, fine, då vet jag åtminstone att jag har gjort allt jag kan och får försöka klara mig själv.

På AF-mötet bestämdes det iaf att jag ska medverka i ett aktiviteringsprogram framöver där folk i liknande situationer träffas. Där man diskuterar, kanske skapar nått kreativt, motionerar osv. Jag känner att jag har lite svårt att vara hemma just nu och behöver verkligen ut och träffa folk så det känns jättebra. Jag hoppas att jag har styrkan med mig att kunna börja jobba efter jul och nyår. Det är iaf mitt mål och för att det ska funka så är det bara att fortsätta i samma anda som jag gjort och ta hand om mig själv. Använda alla redskap min psykolog gett mig och försöka tänka realistiskt och inte susa iväg med en massa höga krav på mig själv. Det finns hopp iaf:)

Glad är jag även över att vi fått lov och bo hos en av dom snällaste när Sofie & Mikael gifter sig på nyår! Det är 2 nätter som vi har i Härnösand och med alla utflugna släktingar så var det hotell som var bokat. Kändes som alldeles för mkt pengar och tog mod till att fråga. Det var en enorm tyngd som släpptes över bröstet vill jag lova!Kika in på hennes sida vettja! Hon är så duktig & kreativ! Jag är stolt när jag ser henne lite som en lillesyrra ;)  

Vaknade upp med världens smärta av röda veckan så det blir värmekudden på magen och lite stickande tills Kari kommer hem på lunch. Hade varit roligt att visa vad jag pysslar med men iom att det är presenter så vill jag inte riskera att visa det här inne :) Får visa senare!


KRAM


-20 kg

Publicerat: 2011-09-06 / 20:55:31 | Kategori: Viktnedgång & Träning
Då var jag framme vid mitt andra delmål och det känns fortfarande overkligt men helt underbart så klart! Det tutade på snabbt nedåt nu på slutet men det ligger hård träning och beslutsamhet bakom det resultatet.

Men ibland ter sig kroppen som den själv vill. Ibland rullar det på och ibland står det still hur mkt man än tränar och tänker rätt. Fick en fråga på facebook om det finns något kvar av mig nu?  Ha ha! Det behöver man inte vara orolig över. Det finns en hel del att ta av. Men jag har gått ner 1/3 av mitt mål. Nu är det "bara" 39 kvar :) Ingen brådska. Det får ta sin tid.

Träningen har gett mig så mkt mer än själva viktminskningen dom senaste dagarna. Terapi utan dess like! Musik i lurarna och powerwalk i bena trivs jag allra bäst med just nu. Skönt i rehabbassängen men känslan när man susar fram till go musik slår nog inget :) Så det får gärna sluta regna nuu för imorgon vill jag ut på en till långis :)

Idag stod vågen på 109 kg :)

Kramar!

Rubrik

Publicerat: 2011-09-01 / 21:44:54 | Kategori: Shoppat
Får be om ursäkt för mina sista tråkiga inlägg. Jag brukar i normala fall inte ens försöka mig på nått skrivande när jag mår lite kasst Jag har numera svårt att uttrycka mig positivt i både skrift och tal om allt inte står rätt till. Förut var det lätt att klistra på ett smile och låtsas som att det regna men hur hälsosamt är det? Tror mer på att få ur sig skiten, SEN kan man gå vidare.

Idag har jag ändå fått mkt nyttigt gjort. Började med en rask promenad sedan möte med diakonissan, fyndat lite smått och gott, städat och nu ikväll var jag iväg till varmvattenbassängen.

Tyvärr gick inte mötet med diakonissan så bra som jag hade hoppats på. Det finns helt enkelt inte mkt hjälp att få idag där ute om man har psykiska problem. Det finns en liten chans att jag kanske kan få gå hos en psykolog som jobbar där tillfälligt under hennes utbildning men det var väldigt osäkert. Ska dit igen på möte nästa Torsdag så får vi se vart det leder.

Efter ett energislukande möte strosa jag iväg till butiken Klädlagret som ligger väldigt nära till. Där kan man fynda! Alla (2) mina byxor var fulla med håll så chansa på att jag skulle hitta något billigt hos Klädlagret och nog hitta jag underdelar allt! För 280 :- fick jag 2 leggings, ett par tights och en träninsbralla i sånt riktigt skönt material. Nu kommer jag känna mig "glassig" på mina promenader:) Riktigt nöjd att jag tog mig tid att kika där inne. Fick även med mig ett par stickor och 2 värmeljuslyktor som jag inte kunde låta bli för 45 kronors.



Träningen i rehabbassängen gick superbra! Tog i lite extra idag för att driva ut lite dåligt. Nu mår jag väldigt mycket bättre. Mer endorfiner vill jag ha!

Imorgon har Kari ledigt och det blir nog en del pluggande för honom inför domarkursen  (innebandy) som han har senare på fredagskvällen.  Varje år går alla domare kurs där dom testas fysiskt och om dom har reglerna kvar i huvudet inför kommande säsong. Jag har lovat att köra lite förhör på han ikväll men imorgon ska jag passa på och sticka en massa då han sitter med boken.

Måste bara visa den coola servetthållaren som vi köpte för ett tag sen.
Tyckte den var så fin med frihetsgudinnan :)

 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!